Beszámoló

2023.12.20. 14:04

Sebes-Körös menti szavalóverseny Réven

December második szombatján szervezték meg a révi turisztikai inkubátorház kiállítótermében az idei Sebes-Körös menti Juhász Viktor szavalóversenyt. A rendezvényt a Communitas Alapítvány is támogatta.

BN-összeállítás

A Sebes-Körös menti magyarlakta településekről érkezett fiatalokat, felkészítő tanárokat, szülőket a verseny előtt Papp Csaba református lelkipásztor köszöntötte. „Jó itt nekünk együtt lenni” – mondta többek között a tiszteletes, sok sikert kívánva a versenyzőknek. Hasas János alpolgármester, a Pro Rév Egyesület elnökének üdvözlő szavait követően a „meglepetésvendég”, Galea Johanna, a mihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola IV. osztályos tanulója (aki Bihar megyét képviselte az idei sepsiszentgyörgyi mesemondó versenyen) mondott el lélekemelő módon egy mesét. Ezt követően Juhász Ilona tanítónő sorra szólította a résztvevőket a pódiumra. A kiírásnak megfelelően öt korcsoportban (óvodás-nulladik osztályos, I–II., III–IV., V–VI és VII–VIII. osztályok) zajlott a megmérettetés és a versenyzőknek egy szabadon választott költeményt kellett előadniuk. A fiatalok egymás után szavalták el  a szebbnél szebb verseket Zelk Zoltántól, Szabó Lőrinctől, Varró Dánieltől, Nagy Lászlótól, Osváth Erzsébettől, Weöres Sándortól, Petőfi Sándortól, Móra Ferenctől, Kányádi Sándortól. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek eldönteni azt, hogy korcsoportonként kik is a legjobbak. „(…) ki is jelentkezik egy-egy versenyre? Olyan személy, akiben van egy kis bátorság, egy kis szikra, hogy megmérettesse magát. És miért fontos szavalni? Mert fejleszti a szókincsünket, a memóriánkat, a gondolkodásunkat" – szögezte le az értékelés során dr. Pető Csilla, a szavalóverseny zsűrijének elnöke. 

 

Minden résztvevő emléklapot és könyvcsomagot kapott, a legjobbak oklevélben részesültek. A legkisebbek korcsoportjában az első díjat Géczi Malom Ingrid kapta, második Szilágyi Balázs és Vincze Emma lett. Különdíjat Póli Dorka és Domján Alexa Zsuzsanna kapott. Az I–II. osztályosok korcsoportjában első helyen Lele Antónia végzett, a második helyezett Kerekes Dávid,  a harmadik Domján Natália-Mónika lett. Különdíjasok Pardi Anita és Orosz Tamás lettek. A III–IV. osztályosok kategóriájában az első díjat Tordai Hanna Lilla és Vince Dominik érdemelték ki, másodikok Jeremiás Boglárka és Jeremiás Zsanett lettek, míg a harmadik díjat  Balla Eszternek ítélte oda a zsűri.  Dicséretet  Grim Boglárka kapott. A legnagyobbak korcsoportjában Pusztai Júlia Sára lett az első, megelőzve Fésüs Márkot és Varga Róbertet. Az  Orsolya óvoda különdíját Kanalas Berta-Ágnes kapta. A program végén Juhászné Orth Ibolya és Molnár Júlia színésznő is gratulált a díjazottaknak, majd a jelenlévők közösen fogadták meg, hogy: Jövőre, együtt, ugyanitt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában