Fizetés

2023.12.05. 17:32

Megkapják a béremelést a megyei nyugdíjpénztárak alkalmazottai

Megérte sztrájkolni a megyei nyugdíjpénztárak alkalmazottainak, január 1-től ugyanis béremelésben részesülnek. Az erről szóló kormányhatározatot ezen a héten fogadják el.

Illusztráció

BN-összeállítás

A megyei nyugdíjpénztárak mintegy 3000 alkalmazottja kap béremelést 2024. január 1-jétől, jelentették be hétfőn a szakszervezeti képviselők a munkaügyi minisztériumban folytatott tárgyalások után. „A Romániai Demokratikus Szakszervezetek Konföderációjához tartozó Szakszervezetek Szövetsége a Munkaügyi Minisztériumban tartott megbeszélést követően megállapodott a munkaügyi minisztérium csapatával a 2023 augusztusa óta megfogalmazott követeléseken alapuló célkitűzések megvalósításának menetrendjéről” – fogalmaztak a szakszervezeti vezetők. A megállapodás értelmében hamarosan elfogadják a bérkiigazításra vonatkozó határozatot, és középtávon megoldják az állomány létszámára, illetve a munkakörülményekre és a munkakörnyezetre vonatkozó követeléseket is. A felek megállapodtak abban is, hogy az új bértörvényből ki fogják iktatni a munkaügyi minisztérium intézményeiben jelenleg még létező diszkriminatív bérezési egyenlőtlenségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában