Látogatás

2023.12.10. 16:02

Magyarország nagykövete tárgyalt Nagyváradon

Nagyváradra látogatott pénteken Zákonyi Botond, Magyarország romániai nagykövete, aki a váradi városházán találkozott Florin Birta polgármesterrel és Ilie Bolojannal, a Bihar Megyei Tanács elnökével.

ERDON-összeállítás

A megbeszélésről közleményt adott ki a polgármesteri hivatal. Kiemelték: a felek beszéltek a Románia-Magyarország határon átnyúló európai uniós finanszírozású programról, mely nagyban elősegíti a két ország közötti kapcsolatok még szorosabbra fűzését. Zákonyi Botond beszélt a Bukarest-Budapest nagy sebességű gyorsvasút megvalósításának a tervéről, melyet a két kormány együttműködésével lehetne megvalósítani. Mind Florin Birta, mind pedig Ilie Bolojan azt kérték a nagykövettől, hogy járjon közbe annak érdekében, hogy a román–magyar határon a magyar oldalon növeljék a határrendészek számát, lévén hogy Románia még nem a schengeni övezet tagja, ezért különösen az ünnepek, vakációk és szabadságok idején hosszú sorok alakulnak ki a határátlépőknél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában