Jó hír!

2023.12.06. 15:02

Kiengedték a kórházból a villamos által elgázolt kisfiút

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Hazaengedték a kórházból azt a hétéves kisfiút és édesanyját, akiket november közepén ütött el a villamos Nagyvárad-Szőllősön. A gyermek állapota jelenleg jó, stabil, de továbbra is orvosi megfigyelés alatt tartják, mivel súlyos belső szervi sérüléseket szenvedett a baleset során – nyilatkozta az Bihoreanul hetilapnak Lisa Crăiuț, a megyei kórház szóvivője. Az édesanyát, egy 30 éves szalárdi nőt valamivel korábban, november utolsó előtti hetében engedték ki a kórházból, ortopédiai kezelésben, ágynyugalomban részesítették, később felülvizsgálatra kell jelentkezzen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, november 17-én, a kora esti órákban az édesanya gyermekével arra ki nem jelölt helyen kelt át a Fürdői (Nufărului) úton, az autók között, a villamos menetirányának megfelelő jobb oldalon. A Lotus bevásárlóközpont felé közlekedő villamos vezetője az autók között haladó nőt látva hangjelzéseket adott le, illetve fékezett olyan gyorsan és erősen, ahogy csak tudott, azonban a szemtanúk elmondása szerint még ezután is tovább csúszott a jármű, s elütötte a nőt és a gyermeket, majd körülbelül az első ajtóig sodorta őket maga alatt. A balesetet látva többen megálltak és az autójukban lévő emelőket használva kimentették a nőt a villamos alól, a gyereket azonban csak az időközben kiérkező tűzoltók tudták kiemelni.
A rendőrség közleménye szerint a villamost egy 30 éves biharhosszúaszói (Husasău de Tinca) férfi vezette, és nem volt alkohol befolyása alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában