DASO

2023.12.28. 12:18

Karácsonyi vacsora a hajléktalanoknak

Forrás: DASO

ERDON-összeállítás
A karácsonyi ünnepek alkalmával a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) törekedett arra, hogy boldogságot és reményt nyújtson az alárendelt központok segélyezettjeinek. Az intézmény dolgozóinak gondoskodásának köszönhetően a Gutenberg utcai éjjeli menedékszálló kedvezményezettei igazi karácsonyi vacsorában részesültek. Így az élettől megpróbált emberek néhány órára félretették aggodalmaikat és problémáikat, és közösen fogyasztották el a karácsonyi vacsorát, amelyből nem hiányzott a töltött káposzta és a kalács sem, amelyet a DASO dolgozói készítettek nagy gonddal.
A DASO arra kéri a lakosságot, hogy figyeljenek azokra az emberekre is, akik különböző okok miatt fedél nélkül maradtak. Azok, akik tudnak olyan területeket vagy helyszíneket, ahol hajléktalanok tartózkodhatnak, jelezhetik ezt a helyi rendőrségnek a 0259-969-es telefonszámon naponta 10–22 óra között. A hajléktalanokért egy autót küldenek, ami az éjszakai menedékhelyre szállítja őket. Az éjjeli menedéket egyébként bármikor lehet hívni a 0359/466.666-os telefonszámon.
Az éjjeli menedékszálló a váradi J. Gutenberg utca 8. szám alatt található, a két épületrészben és a kilenc konténerszállásán összesen 71-en férnek el, ez a szám szükség esetén növelhető. Az éjjeli menedékhelyen a férfiaknak és a nőknek is lehetőségük van meleg vízzel zuhanyozni, vannak mosdók is. Az itt elszállásolt személyek igény esetén ruhát, meleg teát és támogatást kaphatnak. Az ugyanezen a helyszínen működő Gutenberg közösségi központban a hajléktalan emberek pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek, valamint segítséget kapnak a munkakereséshez és a személyazonossági, anyakönyvi okmányok megszerzéséhez és nem utolsó sorban televíziós műsorokat is nézhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában