Részvételi költségvetés

2023.12.01. 09:25

Hamarosan kezdődnek a találkozók a városnegyedekben

Véget ért részvételi költségvetési program online szakasza november 27-én. Az érdeklődők 41 projekt egyikére szavazhattak.

Korábbi felvétel

ERDON-összeállítás

Most következik a második szakasz, vagyis a papír alapú szavazás a városnegyedekben rendezett találkozók alkalmával. December 11 és 18 között tíz találkozót szerveznek a következő program szerint. Őssi negyedben: december 11-én 17 órától a Don Orione Líceum sporttermében, 18.30 órától pedig az Avram Iancu Általános Iskolában. Váradszőllős negyedben: december 12-én 17 órától az Onisifor Ghibu Elméleti Líceum dísztermében, 18.30 órától a Dimitrie Cantemir Általános Iskolában. December 13-án 17 órától Biharpüspökiben, a Bocskai István Közösségi Házban. Ugyanaznap 18.30 órától Oncsa negyedben, a Ion Bogdan Általános Iskolában lehet majd szavazni. Rogériusz negyedben: december 14-én 17 órától a Lucian Blaga Elméleti Líceumban, míg 18.30 órától a 11-es számú Általános Iskolában szervezik meg a találkozót. Az utolsó két alkalmat december 18-án tartják meg: 17 órától a Dacia Általános Iskolában, 18.30 órától pedig a városháza nagytermében. A hivatal közleményében hangsúlyozza, hogy akik online szavaztak, azok a városnegyedekben tartott találkozókon is szavazhatnak, de minden alkalommal csak egy projektre. 

Az internetes szavazás után a következő projektek kerültek az első öt helyre: 1. Petőfi Sándor költő beton mellszobrának cseréje bronzszoborra és új talapzat készítése - 334 szavazat; 2. jelzőlámpa felszerelése az Aradi útra, a városi rendőrség közelében - 203 szavazat; 3. a Szent László híd alján kivilágított vízesés - 156 szavazat; 4. a kerékpárutak utcákkal vagy járdákkal való kereszteződéseinek színes jelölése - 154 szavazat; 5. Nagyvárad Félixfürdő felőli bejáratánál levő felüljáró pilléreinek díszítése - 80 szavazat. A szavazásra váró projektek között van még például a Szilvásnál levő szabadstrandnál öltözők, parkolók és illemhelyek kialakítása, Nagyvárad-Szentmárton (ANL) közötti kerékpárút kialakítása, közösségi kert építése Váradszőllős negyedben, árnyékolók felszerelése a Zöldfa (V. Alecsandri) utca felé stb. Az idei évi részvételi költségvetés 1,5 millió lej, egy-egy projekt költsége nem haladhatja meg a 100 ezer lejt. A projekteket a kapott az online és a jelenléti voksoláskor kapott szavazatok száma alapján fogják rangsorolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában