Labdarúgás

2023.12.05. 15:30

Győzelemmel búcsúztatnák az évet

A szerdán 14 órától kezdődő Zilahi SCM – Bihar FC mérkőzést a Román Labdarúgó-szövetség YouTube-csatornája (FRF TV) élőben közvetíti.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A Bihar FC ma délután játssza idei utolsó hivatalos mérkőzését. A Román Kupa C csoportjának harmadik és egyben utolsó fordulójában a nagyváradiak 14 órától Zilahon, a helyi SCM pályáján lépnek pályára. A két csapat közül egyiknek sincs már esélye a Román Kupa negyeddöntőjébe jutni, a dicsőségen kívül azonban a jelentős pénzjutalmak miatt is motiválhatják a küzdő feleket, hiszen a csoportkörben egyetlen megszerzett pont után is 4000 eurót utal a Román Labdarúgó-szövetség. Az első két fordulót követően a Bihar FC egy ponttal az 5., a zilahiak pedig pont nélkül a 6. helyen állnak. A piros-kékek emlékezetes hazai mérkőzéseken előbb 2–0-ra kikaptak a FCSB-től, majd 1–1-es döntetlent játszottak a Bukaresti Dinamóval. A másik oldalon a Zilah 4–1-re kikapott a Galaci Oțelulultól, majd 1–0-ra a Krajovai FCU-tól.

A bajnokságban jóval eredményesebben szerepel a két gárda, a III. Ligában a váradiak a 8. csoport első helyén állnak, míg a SCM a 10. csoportot vezeti 7 pontos előnnyel.

„Érdekes mérkőzés vár ránk Zilahon, a 10. csoport első helyén álló csapat ellen. Felkészültünk, mint minden meccsre, és egyetlen gondolat vezérel bennünket, hogy megszerezzük a győzelmet. Ismerjük az ellenfelünket, tudjuk, hogy jó csapat, jó edzővel a megyénkből, de ez csak még jobban motivál minket, hogy megpróbáljunk nyerni, hiszen mi is az első helyen állunk a bajnoki sorozatunkban. Nem lesz könnyű dolgunk, információink szerint elég rossz minőségű játéktér vár ránk, ami nem a mi előnyünkre válik, hiszen szeretjük a labdabirtoklásra helyezni a hangsúlyt. Mindenképpen alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, hogy jó eredményt érjünk el” – nyilatkozta Florin Farcas, a Bihar FC vezetőedzője. A nagyváradi trénernek a zilahi kupameccs előtt Andrei Gal kivételével nincs gondja a csapatösszeállítással.

A két csapat legutóbb idén március végén, a III. Liga alapszakaszának utolsó fordulójában találkozott egymással. Akkor a Bihar FC győzött Zilahon Sergiu Jurj 87. percben szerzett góljával 1–0-ra, ami a hazaiaknak a felsőházi rájátszásba való kvalifikációjába került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában