Összejövetel

2023.12.08. 14:23

Francia estet tartottak a Tibor Ernő Galériában

A Sola Fide Kulturális és Közösségi Egyesület által szervezett Nemzetek klasszikusai rendezvénysorozat idei évadja ezzel le is zárult.

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

Néhány kivételtől eltekintve művészeti líceumos tanárok és diákok voltak a főszereplői szerdán a Tibor Ernő Galériában tartott Francia estnek, mellyel zárult a Sola Fide Kulturális és Közösségi Egyesület által szervezett Nemzetek klasszikusai rendezvénysorozat idei évadja. A szép számú közönséget Csathó Töhötöm, a galéria művészeti vezetője köszöntötte, örömének adva hangot, hogy az utóbbi időben a képtár színvonalas zenei összejöveteleknek is az otthonául szolgálhat. Fórián Andrea, a Sola Fide Kulturális és Közösségi Egyesület elnöke értékelte, hogy egyre többen jönnek az eseményeikre, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a „megszólaltatott” szerzők közül Debussy 105 éve hunyt el, illetve Molière 350 esztendeje halt meg.

 

Fellépett Borzási Dávid (fuvola), dr. Jámbor-Fekete Erzsébet (zongora), Gáll Attila András (hegedű), Kocsán Dávid (cselló), Oszaczky-Andrássy Katalin (zongora), Réthi-Gáll Brigitta Éva (zongora), Thurzó Sándor József (mélyhegedű), valamint Takács Zsófia és Tasadán Evelin, a Nagyváradi Művészeti Líceum XII. osztályos ének szakos diákjai, felkészítő tanáruk Béres Csilla. Az irodalmi pillanatokról, mint mindig, Török Sándor gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában