Előadás

2023.12.20. 15:46

Bizonyságtétel harminc év fegyház után

Harminc évet, eddigi élete közel felét különböző börtönökben ülte, az igazi szabadságot mégis a rácsok mögött ismerte meg Boros Lajos, aki jelenleg a Baptista Börtönmisszió vezetője és aki az elmúlt vasárnap a Nagyvárad Belvárosi Baptista Gyülekezetben beszélt történetéről.

János Piroska

Ahol Isten megjelenik, ott a rendeződés is elkezdődik – mutatott rá a vasárnap délelőtti istentisztelet keretében elmondott bizonyságtételében Boros Lajos, a magyar Baptista Börtönmisszió vezetője, aki maga is több évtizedet ült börtönben betörésért, fegyveres rablásért.

Ott van Istennek az ereje, ahová Ő beléphet. A bűn nem ilyen „úriember”, annak kényszerítő hatalma van az emberek életére. Emberek tesznek olyasmit, amit nem akarnak megtenni. A bűn kicsiben kezdődik, a rossz útnak mélységébe való belegyalogolás is kicsiben kezdődik, mint ahogy a láncdohányos is először csak egy szálat szív el. Fordítva is így van azonban: Isten jelenléte is kicsiben kezdődik – fogalmazott az előadó. „Nincs leírt élet ebben a világban, nincs olyan mélység, ferde út, amin az Isten ne tudna megjelenni és ne tudná az embert onnan kiszabadítani. Istennek van hatalma az emberi életeket gyökeresen megváltoztatni” – tette hozzá, példaként saját életútját említve. „Amikor a szegedi Csillag-börtönből átkerültem a váci fegyházba, nekem az a reggel ugyanolyan volt, mint a többi. De az a nap volt életem legmeghatározóbb napja, amit én akkor reggel még nem tudtam. Amikor lementem a varrodába, akkor még nem tudtam, hogy Istennel fogok találkozni. A váci fegyház varrodájában volt egy ember, aki nem szégyellte Istent. Én nem azért szoktam beszélni a bűneimről, mert az »valami«. Amikor a bűneimről beszélek, akkor beszélek arról is, aki engem kimentett ebből. Ez nem egy sztori a bűnről, hanem egy áldott történet Krisztusról, aki megmenti az embert. A börtön nem tesz jobbá egyetlen embert sem, szükséges rossz, de Isten szeretetével ott is jelen van” – mondta a jelenleg kétgyerekes családapa, aki 1994 karácsonya előtt tért meg a börtönben. Megtérését követően szabadulhatott volna, azonban más bűncselekményeit is bevallotta, így további 12 évet kapott. Isten szeretetének és kegyelmének átformáló ereje van, a bűnt gyűlöli, de a bűnöst szereti – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában