Adventi összejövetel

2023.12.08. 13:36

Biharpüspöki hagyományőrzők léptek fel a Léda-házban

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

Legyen öröm az ünnep! címmel zajlott adventi összejövetel csütörtök este a váradi Léda-házban a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete és az RMDSZ nagyváradi nőszervezete rendezésében. Az esemény kezdetén a Biharpüspöki Hagyományőrző Csoport mutatta be betlehemes pásztorjátékát, nagy sikert aratva a jelenlevők körében. Az élményért Pásztor Gabriella, az RMDSZ nagyváradi nőszervezetének elnöke és Székely Hajnal, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének ügyvezető igazgatója mondtak köszönetet.

 

A továbbiakban Kiss Emőke nyugdíjas szakpszihológus tartott előadást a karácsonyi előkészületekről, arról, hogyan éljük meg a várakozást és magát a karácsonyt anélkül, hogy „agyonstresszelnénk” magunkat, ehelyett inkább úgy, hogy valóban a szeretet ünnepe legyen számunkra, és tudjuk igazán értékelni az Úrjézus eljövetelét. Többek közt arra hívta fel a figyelmet: nem az a lényeg, hogy egyik bevásárlóközpontból a másikba rohanva mindenféle ajándékot összevásároljunk, vagy százféle ételt készítsünk, mert a végén annyira elfáradunk, hogy nem lesz már erőnk az elcsendesedésre, a templomba menésre, az elmélyülésre, a lelki dolgokra, mert a hit ugyanolyan kapaszkodót jelent számunkra, mint a család. Ezért fontos az, hogy együtt legyünk a szeretteinkkel, beszélgessünk egymással, és ne a telefonjainkat piszkáljuk az ünnepi asztalnál, hiszen a személyes kontaktusnak sokkal nagyobb a varázsa. Ha lehetséges, ne együk és igyuk túl magunkat, mert ennek súlyos következményei lehetnek. Ahol gyermekek vannak a családban, ott pedig tanácsos elmagyarázni nekik, hogy nem az ajándékok mérete és mennyisége a lényeges, hanem az, hogy azt szeretettel adják a szüleik, mert ha mindig csak többre és többre vágynak, a végén örök elégedetlenségben fogják leélni az életüket, magyarázta Kiss Emőke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában