Tárlat

2023.12.14. 08:34

Bihari képzőművészek munkáit állították ki Debrecenben

Madách 200 – debreceni és nagyváradi képzőművészek kiállítása címen 29 alkotó 29 műve került ki a falakra (18 debreceni és 11 nagyváradi, illetve Bihar megyei- utóbbiak közül 4 diák) az elmúlt napokban a Hajdú-Bihar vármegye székhelyén működő Partium Házban.

Fotó: Csathó Töhötöm

Ciucur Losonczi Antonius

Az alkotások május 21-én készültek, a nagyváradi várban, a Festum Varadinum ünnepségsorozat Műterem a szabadban elnevezésű programja keretében. Az alkotók közül többen a Tibor Ernő Galéria tagjai (Csathó Töhötöm, Bányai-Szabados Katalin, Szabó Enikő Anna), Rácz Ervin és Tapaszi Andrea a művészeti líceum tanárai, illetve kiállított még Horea T. Sălăgean Nagyváradról, valamint Bánházi Gyöngyi Margittáról.
A nyitóünnepségen közreműködtek a Debreceni Zenede növendékei, az egybegyűlteket Puskás István alpolgármester és az egyébként váradi származású dr. Béres Norbert egyetemi oktató, irodalomtörténész köszöntötték.
Meleg Vilmos, a Varadinum Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke a beszédében úgy fogalmazott: hálás köszönet és dicséret illeti azokat a képzőművészeket, akik felvállalták, hogy művészi eszközeikkel felmutassák a bennük alkotássá nemesült sajátságos víziót, mintegy továbbfejlesztve azt a szellemiséget, amely a múlt megbecsüléséről és a magyar értékeknek a felmutatásról szól.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában