Ajánló

2023.11.08. 18:05

Válságkezelő keresztény túrát szerveznek

Ciucur Losonczi Antonius

A Kreatív Keresztény Kezdeményezések nevű programsorozat keretében egy kilenc kilométeres, Hegyközszáldobágy környékén vezetett gyalogtúrára hívják az érdeklődőket november 11-én, szombaton 10 és 15 óra közt, melyen a szervezők terepgyakorlatok és túlélési technikák bemutatásával próbálnak gyakorlati tanácsokat adni a lelki válságok kezelésére.

Ozsváth József tasnádi plébános lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy így, ebben a formában először rendeznek ilyen túrát, ezért ő is kíváncsian várja, hogy milyen lelki élményekkel fog gazdagodni, a kezdeményező egyébként Perei László volt. Tudomása szerint egy hasonló összesereglés egyszer már volt, Szentjobbon, de azzal kifejezetten csak a családosokat szólították meg. Majd kiderül, hogy most hogyan alakulnak a dolgok, milyen sikere lesz a hétvégi alkalomnak, s talán máskor is fognak rendezni, például úgy, hogy csak a férfiakat hívják meg, ahogyan férfizarándoklatok is szoktak lenni, magyarázta a tisztelendő.

Amúgy ezt a kirándulást úgy kell elképzelni, hogy abból kiindulva, hogy a túlélés legnagyobb bajnoka Jézus Krisztus is sokat járt a természetben, több helyen megállnak majd, elmélkednek, ugyanakkor gyakorlati tapasztalatokkal, készségekkel (hogyan kell tüzet gyújtani) is gazdagodnak a résztvevők. Imádkoznak például a jó időért, összpontosítanak a helyzetfelismerésre és a megoldáskeresésre. Őszinte önvizsgálatot tartanak, felismerve a hibáikat is, s arra koncentrálva, honnan meríthetnek erőt, lelki fogódzót a továbblépésre.

Bővebb információk és jelentkezés november 10-ig Ozsváth József atyánál (0744-789-652) vagy Perei Lászlónál (0770-440-265). A részvétel ingyenes, de arra kérnek mindenkit, hogy vigyen magával uzsonnát és vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában