Tender

2023.11.22. 09:06

Üzemeltetőt keresnek az intermodális szállítási csomóponthoz

Forrás: oradea.ro

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) meghirdette a tendert az épülő váradi intermodális szállítási csomópont üzemeltetésére. Ennek értelmében már meg is jelent a nyílt pályázati felhívás, az ajánlatok benyújtásának határideje december 18., 12 óra. Az ajánlatok felbontása ugyanazon a napon 14 órakor történik a szerződő hatóság székhelyén. A pályázati dokumentáció beszerezhető az intézmény székhelyén (Teleki/Primăriei utca 3. szám, földszint), illetve online az adlo.ro vagy az oradea.ro honlapon. Az ajánlatokat lezárt borítékban, egy példányban kell benyújtani az ADLO váradi székhelyén (Nagyvárad, Teleki/Primăriei utca 3. szám).
A 17 hektáron épülő intermodális központ már 85 százalékban elkészült. A kivitelezés során építenek két, egyenként mintegy 700 méter hosszú vasútvonalat. A projekt magába foglalja továbbá egy több mint 32 ezer négyzetméteres betonperon létesítését a két vasútvonal között, továbbá egy konténer típusú adminisztrációs épület és egy teherautó-parkoló építését is. A létesítményt kerítéssel kerítik el és csatlakoztatják a közműhálózathoz. Az intermodális csomópont kulcsszerepet fog játszani Nagyvárad és Bihar megye áruszállításában, és biztosítani fogja ezt a szolgáltatást a nyugat-európai országok és Románia más területei felé, áll a polgármesteri hivatal közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában