Bírságok

2023.11.05. 19:11

Szabálytalanságokat találtak a Bihar megyei Lidl üzletekben

Ezúttal a Lidl üzletekben tartottak ellenőrzést országszerte a fogyasztóvédők. Bihar megyében kilenc üzletet ellenőriztek, számos szabálytalanságot észleltek, és több mint 300.000 lejes bírságot szabtak ki.

Forrás: CJPC Bihor

BN-összeállítás

A Bihar megyei Lidl üzletekben többek között olyan termékeket találtak, amelyek súlya kisebb volt, mint amennyi a csomagoláson szerepelt, amivel megtévesztették a vásárlókat. Hasonló szabálytalanságokat a Lidl-hálózat más üzleteiben is észleltek – áll az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) közleményében. Horia Constantinescu, az ANPC elnöke elmondta, hogy a gyártási folyamat során csökken a termékek mennyisége, de senki nem gondol arra, hogy a veszteség mennyiségével többet tegyen a gyártás során. Országos szinten több mint 750 bírságot szabtak ki összesen 7,5 millió lej értékben, több termék értékesítését leállították, és néhány üzletet ideiglenesen be is zártak.

Forrás: CJPC Bihor

Bihar megyében mind a kilenc Lidl üzletet ellenőrizték Nagyváradon, Nagyszalontán és Margittán. Az ellenőrzéseket követően 30 bírságot szabtak ki 321.000 lej értékben, és további két figyelmeztetést adtak. Továbbá véglegesen leállították 13.700 lej értékű nem megfelelő élelmiszertermék forgalmazását, illetve ideiglenesen mintegy 15.700 lej értékű termékét, és ideiglenesen leállították a tisztításra szoruló hűtőket. Bihar megyében a kisebb súlyú termékek mellett olyanokat is találtak, amelyeknek hibásan volt feltüntetve az áruk, több előrecsomagolt gyümölcs csomagolásán ellentmondásosak voltak a származási országra vonatkozó adatok. Ezen kívül több helyen penészes vagy rothadt gyümölcsöt és zöldséget is találtak, a hűtőszekrények pedig piszkosak voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában