Találkozó

2023.11.22. 19:34

Rendelkezésre áll Nagyváradon a fűtési szezonra szükséges földgázmennyiség

Megvan a hideg évszakra szükséges földgázmennyiség Nagyváradon a fűtés biztosítására, mondta Florin Birta, Nagyvárad polgármestere Sebastian Burduja energiaügyi miniszternek, akivel szerdán folytatott megbeszélést a váradi városházán.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Nagyváradnak ezen a télen 1,2 millió MWh földgázra van szüksége és „Biztosíthatom önt, hogy az idei télre biztosítottuk az összes szükséges földgázmennyiséget, így e tekintetben nem lesz probléma” – mondta Florin Birta polgármester Sebastian Burduja energiaügyi miniszternek szerdán a váradi vároházán. A polgármesteri hivatal közleménye számol be a találkozóról, és azt is megemlíti, hogy az önkormányzat három másik jelentős energetikai projektet is be kíván nyújtani finanszírozás lehívására. Az egyik a város fűtéshálózat-felújításának IV. szakasza, melynek keretében 26 hőközponthoz tartozó elosztóhálózatot újítanának fel. Egy másik benyújtandó projekt a napelemes park kiépítése egy 20 hektáros területen Biharpüspökiben az egykori zagytározó helyén. Ennek a beruházásnak a becsült értéke 20 millió euró. Amennyiben pedig talál a város finanszírozási forrást, akkor egy harmadik projektet is benyújt, a geotermikus energia nyújtotta lehetőségek kiaknázására a nagyváradi Hőerőmű hatáskörében. A város erre vonatkozóan már elküldött egy szándéknyilatkozatot az Energiaügyi Minisztériumnak. Ennek a beruházásnak a becsült értéke 51.215.102 euró, áfa nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában