Diákprogram

2023.11.27. 17:04

Petőfihez kapcsolódó vetélkedőket szervez az MPE

Petőfi Sándor 200 éve, 1823-ban született, ezért a 2023-as évet a magyar kormány Petőfi-emlékévnek hirdette meg.

Forrás: MPE

BN-összeállítás

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2021 nyarán úgy fogalmazott, „az emlékév egyik fontos célkitűzése, hogy a mai kor kihívásait is számba véve, új megközelítéssel tekintsünk a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakjának munkásságára”. Arra kérte az emlékévben rendezvényeket szervezőket, hogy olyan programokat rendezzenek, amelyek közelebb hozzák a magyar társadalomhoz – elsősorban fiataljainkhoz – Petőfi Sándor példaértékű munkásságát és személyét.

Ennek a gondolatnak a tükrében kezdte el megszervezni a Magyar Polgári Egyesület (MPE) a Ki tud többet Petőfi Sándorról? című vetélkedőket. Az elmúlt napokban a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium bentlakásában, valamint a Partiumi Keresztény Egyetem magyar szakos diákjai között szervezték meg a versenyt. A vetélkedő során a diákok olyan kérdésekre kellett válaszoljanak, amelyek Petőfi Sándor életéhez, verseihez, vagy éppen Petőfi kultuszához, Petőfi és Nagyvárad, Petőfi és Bihar megye kapcsolatához köthetőek. A kérdések között vannak egyszerűbbek és nehezebben megválaszolhatóak is. A diákok az említett két oktatási intézményben nagyszerűen teljesítettek, sok kérdésre válaszoltak helyesen. 

Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke minden résztvevő diákot megajándékozott egy könyvvel, a vetélkedő győztesei értékes könyvcsomagokat kaptak. A vetélkedők a következő hetekben is folytatódnak további nagyváradi, Bihar megyei iskolákban is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában