Tanügy

2023.11.15. 08:38

Pályázatok által fejlesztik a révi iskolát

ERDON-összeállítás

A Révi Technikai Kollégium a Sebes-Körös menti térség egyik legnagyobb tanintézménye a maga közel 900 tanulójával. A helyi Polgármesteri Hivatal két nyertes pályázat eredményeként tovább fejleszti az iskolát.
Az önkormányzatok a közoktatási egységek bútorokkal, didaktikai anyagokkal és digitális berendezésekkel való felszerelésére pályázhattak az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) részeként. A révi önkormányzat is élt idén a lehetőséggel, hiszen anyagi alap nélkül, a technológia fejlődéséhez és a munkaerőpiac követelményeihez igazított modern tanulási körülmények nélkül még a legjobb tanár sem tudja elérni az elvárt eredményeket,  akármennyire is igyekszik. A sikeres pályázat után a támogatói szerződést is megkötötték, ennek értelmében 980.059,40 lejből vásárolhatnak majd digitális felszereléseket, iskolai bútorzatot (új padokat, székeket, szekrényeket stb.) a tanintézmény minden osztályába és felszerelik a biológia labort és a tornatermet is. 
A Révi Polgármesteri Hivatal sikeresen pályázott a  Környezetvédelmi Alap Igazgatóságánál (AFM) is. Az aláírt szerződés értelmében a 3.274.485,66 lej összértékű pályázatból 2.980.080,32 lej értékű támogatást biztosit a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága a Révi Technikai Kollégium főépületének energetikai hatásfokának a javítására. Megtudtuk, mindkét nyertes pályázat esetében a közbeszerzési dokumentáció összeállítása folyamatban van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában