Programajánló

2023.11.15. 21:29

Néhány óra és indul az Ora Jazz Fesztivál

A IV. Ora Jazz Fesztivál november 17–19. között zajlik Nagyváradon. A három nap során hat koncertet tartanak a neológ zsinagógában és az állami filharmóniában, este hét órai kezdettel.

Vincent Courtois csellista

Forrás: Facebook/ORA Jazzfestival

Fotó: Christophe Charpenel

Pap István

A nagyváradi zenebarátok minden bizonnyal nagyon várják már a negyedik idényéhez érkező Ora Jazz Fesztivált, mely az idén is igényes, tehetséges előadóknak nyújt bemutatkozási lehetőséget. A nemzetközi jazzfesztiválra Németországból, Norvégiából, az Egyesült Királyságból és Franciaországból érkeznek előadók, akik a jazz műfajának széles skáláját fedik le. Pénteken és szombaton a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu–Bartók-hangversenytermében (Szilágyi Dezső/Moscovei utca 5.) lesznek a koncertek. Pénteken két németországi együttes lép fel. Elsőként a Nils Kugelmann Trio, a 2023-as Európai Fiatal Művészek Díja nyertesének, Nils Kugelmann nagybőgősnek a zenekara muzsikál, majd a The Jakob Manz Project következik, mely az idei Deutscher Jazzpreisre jelölt fiatal szaxofonos zenekara. Megjegyzendő, hogy mindkét formáció a rangos ACT Music kiadónál jelentette meg albumát. November 18-án, szombaton a norvégiai Tuva Halse Quintet népszerűsíti új albumának zenéjét, majd a Bansal/Sriram/Shaw Iversen trió következik. Harpreet Bansal (hegedű), Shri Sriram (elektromos basszusgitár) és Patrick Shaw Iversen (fúvós) az oslói és a londoni jazz szcéna sztárjai, akik hangszereikkel egyedi hangzásvilágot teremtenek a jazz, az improvizáció, az indiai klasszikus zene és az elektronikus zene eszköztárából merítve. A fesztivál záró napján, vasárnap a neológ zsinagógában ad szólókoncertet a francia Vincent Courtois csellista és a londoni basszusgitáros SHRI (Shri Sriram). Mindkét szólista figyelemre méltó zenei egyéniség, erős temperamentumú improvizátorok. A koncertek mindhárom nap este hét órától kezdődnek. Jegyek válthatók a bilete.ro honlapon, a postahivatalokban, az Inmedio&Relay, a Germanos-Telekom és a Vodafone üzletekben, valamint a koncertek helyszínén egy órával kezdés előtt. A jegyvásárlásra vonatkozó további információk a 021-311-9323 telefonszámon és az office@bilete.ro e-mail címen, míg magával a fesztivállal kapcsolatban további információkat kaphatnak az esemény Facebook-oldalán (ORA Jazzfestival), illetve a Jazzfestival és az @orajazzfestival Instagram-oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában