Közbeszerzés

2023.11.09. 07:06

Négy ajánlat érkezett a napelempark építésére

Hétfőn járt le a Biharpüspöki (Matei Corvin) úton építendő napelempark tervezésére és kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás határideje. Összesen négy pályázat érkezett be.

Illusztráció

BN-összeállítás

A benyújtott pályázatok a következők: Electrica Serv energetikai szolgáltató – egyedüli ajánlattevő; a Global Technical System (társulásvezető) és az Eximprod Engineering (társuló fél) cégtársulás, a Igna Construct cég alvállalkozóval és az Alpin Sun cég harmadik féllel közösen; az Electro-Alfa International (társulásvezető), valamint a Servelect és a General Me.El Electric (társuló felek) cégtársulás; valamint a Restart Energy One (társulásvezető) és a Tqm Services (társuló fél) cégtársulás. A szerződés becsült értéke 65.467.410,00 lej áfa nélkül.
A Biharpüspöki (Matei Corvin) úton 15.168 elemből álló napkollektor-parkot akarnak létesíteni, amely zöld energiát fog termelni, amivel középületek energiaellátását biztosítják majd. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint ez premiernek számít Romániában, ugyanis eddig csak a váradi és a brassói önkormányzatnak volt ilyen kezdeményezése. A tervek szerint a Biharpüspöki és a Szántói út között, a város tulajdonában lévő területre telepítik majd a napelemparkot. Az erőművet az Országos Energiahálózathoz fogják csatlakoztatni, ezzel hozzájárulnak a megújuló forrásokból származó villamosenergia-termelés növeléséhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának a csökkentéséhez. A fotovoltaikus erőmű 15.168 darab napelemmel lesz felszerelve, amelyek egyenként minimum 670 Wp teljesítményűek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában