Támogatott tartalom

2023.11.15. 05:53

Nagyvárad szelektíven gyűjt: 5 frakció, egy város!

A Nagyvárad szelektíven gyűjt elnevezésű kampány révén a város polgárai tájékoztatást kapnak az 5 frakcióban történő szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, kötelezettségéről és előnyeiről. A szelektív hulladékgyűjtés nem csupán választás kérdése, hanem felelősség is. Minden helyesen szétválogatott hulladék újrahasznosítható, csökkentve ezzel a környezeti terhelést és kímélve természeti erőforrásainkat.

A szelektív gyűjtés vagy 5 frakciós gyűjtés a hulladékok öt különböző kategóriába történő szétválogatását jelenti, az újrahasznosítási folyamat megkönnyítése érdekében. Így van papír és karton, műanyag és fém, biológiailag lebomló (szerves) hulladék, üveg és maradék hulladék.

Tudjuk, hogy a nagyváradiaknak információkra van szükségük, amelyek segítenek nekik abban, hogy helyesen gyűjtsék a hulladékot, és olyan megoldásokra, amelyek növelik annak esélyét, hogy a csomagolási hulladék valóban megfelelően kerüljön újrahasznosításra.

Keresse fel a www.oradea.ro/recicleaza oldalt, itt minden fontos információt megtalál a helyes, 5 frakcióban történő szelektív gyűjtéssel kapcsolatban, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal által kezdeményezett kampány keretében.

 

Miben segít a szelektív gyűjtés?

A hulladék nem tűnik el azzal, ha kidobják a szemétbe. Látott már valaha szeméttelepet? Ha nem, talán itt az ideje. Így jobban megértheti, hogy mit jelent a hulladékok szétválogatása. Röviden: azért, hogy ne temessen el minket a szemét, és minimalizáljuk a környezetünkre gyakorolt hatást.

Mi történik, ha nem szelektáljuk megfelelően a hulladékot?

Ha a hulladékot nem válogatják megfelelően, az más anyagokat is beszennyezhet, és így újrahasznosításra alkalmatlanná válnak. Ez magasabb költségekhez, bírságokhoz vezethet, ami végső soron egy nem hatékony újrahasznosítási folyamatot eredményez.

Miért kell külön gyűjtenem?

A hulladékot általában két részre osztják: újrahasznosítható hulladékra (így új életet adhatunk neki), illetve olyan hulladékra, amelyet nem lehet újrahasznosítani.

Ahhoz, hogy az első kategóriát, az újrahasznosítható hulladékot maximálisan kihasználhassuk, szét kell azt válogatni.

Ez a szétválasztás, ha egyéni szinten történik, megkönnyíti a hulladék feldolgozását és visszakerülését a gazdasági körforgásba, egyúttal megkíméli a bolygót a hulladékok felhalmozódásától.

Mindent, amit az 5 frakcióban történő szelektív hulladékgyűjtésről tudni kell, megtalál a www.oradea.ro/recicleaza oldalon.

Fizetett hirdetés!

CH 20710

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában