Ünnepség

2023.11.15. 10:28

Márton-napi vigadalmat szerveztek Püspökiben

Ciucur Losonczi Antonius

A biharpüspöki református egyházközség, a római katolikus plébánia, a körzeti RMDSZ és a Biharpüspöki Alapítvány, illetve Tímár Enikő szervezésében Márton-napi liba vigadalmat tartottak november 11-én, szombaton több helyszínen. A plébánián gyermekprogramok és kézműves-tevékenységek zajlottak, illetve a Szent Lőrinc plébániatemplomban Varga Sándor plébános és Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnökhelyettese beszéltek a gyermekeknek Szent Márton püspök életéről, valamint a napjához köthető hagyományokról. 

Visszatérve a plébániára, lámpások is készültek, Simon Gabriella, Kriszte Beáta, Illyés Janka tanító nénik, illetve Garnai Tímea, Szabó Tünde, Tivadar Nikolet és Sepsi Brigitta óvónők, valamint a Partiumi Keresztény Egyetem két hallgatója segítségével, melyekkel átvonultak volna az Emmaus-házba, azonban a zuhogó eső ezt a „menetelést” meghiúsította. 

Este 7 óráig tartott viszont ott a nótázás: Pontos Csaba zenész, Molnár Júlia színművész, a citerázó Murvai Sándor és Kendi Dominik, valamint a Biharpüspöki Hagyományőrző Népdalkör tagjai nagyon jó hangulatot teremtettek. A vendégeket Meleg Vilmos színművész és Botházy Nándor, a városi RMDSZ ügyvezető elnöke köszöntötték. Élő liba is volt, vacsorára libazúza pörköltet és rizst szolgáltak fel, melyhez fehérbor és vörösbor, illetve szódavíz dukált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában