Választás

2023.11.25. 10:17

Kéry Hajnal maradt az RMDSZ Nőszervezetének a megyei elnöke

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Tisztújító közgyűlését tartott csütörtök este a megyei RMDSZ Nőszervezet a váradi Léda-házban. A megjelenteket Biró Rozália országos elnök üdvözölte, aki kiemelte, hogy a tevékenységük körülbelül 85 százaléka közösségépítés, illetve a családok megerősítésének céljából zajlik, ami teljesen természetes és rendben is van, hiszen ezek különösen fontosak egy nemzeti kisebbség számára. Ugyanakkor köszönetet mondott a hölgyeknek, amiért szabadidejüknek egy részét arra használják, hogy megvívják mindennapi érdekérvényesítési küzdelmeiket.

Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének az elnöke úgy vélte: tíz évvel ezelőtt a kellő időben és pillanatban lett megalapítva az RMDSZ Nőszervezete. Arra hívta fel a figyelmet, hogy 2024-ben négy választás is lesz Romániában, és ezek eredményei szerinte akár a következő ötven évre is meghatározhatják a sorsunkat. Arra, hogy miért lényeges ott lenni azokon a helyeken, ahol döntéseket hoznak, a várható közigazgatási átszervezést említette példaként. „Még elképzelni sem akarom azt a helyzetet, hogy a dolgok alakulásába ne tudjunk beleszólni”, fogalmazott.
Tevékenységi beszámolójában Kéry Hajnal, a RMDSZ Nőszervezetének megyei elnöke címszavakban sorolta fel az elmúlt időszakban az általuk rendezett eseményeket, hangsúlyozva, hogy ezek mindig igazodnak a helyi igényekhez. Tervként határozta meg a következő két évre azt, hogy a Nőszervezet láthatóbb legyen, jobban odafigyeljenek a hátrányos helyzetben levő családokra, és hatékonyabban tudják megszólítani a fiatalokat.
A szavazás után kiderült, Kéry Hajnal maradt a Nőszervezet megyei elnöke, ügyvezető elnöke pedig Pető Dalma. A régiófelelősök: Kuntz Anikó, Sorbán Orsolya, Kerecsenyi Kata, Bándi Anita, Gáll Éva, Szűcs Lenke és Kovács Angéla. Ügyvezető alelnökök: Szántó Ildikó, Aszalós Tímea, Nagy-Pető Réka, Ciavoiné Létai Andrea, Lucaciu Hajnalka, Orgovan Anita és Székely Hajnal.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában