Évforduló

2023.11.29. 10:00

Jubileumi koncertet tart a Metropol

Ötvenöt évvel ezelőtt alakult meg a legendás Metropol együttes Nagyváradon. A kerek évforduló és új lemezük apropóján szülinapi és lemezbemutató koncertet szerveznek december 2-án, szombaton 19 órától a váradi színházban.

BN-összeállítás

A Metropol - Group 55 éve az Erdélyi Rock színpadon koncert a Bibliovibes elnevezésű kulturális projekt keretében valósul meg. Az alkalmon a legendás váradi együttes mellett fellép még az eMStreet és Stevie Ker. A belépés a koncertre ingyenes. A belépőket a Szent László Egyesület székhelyén lehet igényelni (Kálvin utca, 1. szám) keddtől péntekig 12–18 óra között, szombaton pedig 10–13 óra között vagy a koncert előtt, a fennmaradt helyek függvényében. Egyébként pont ötvenöt évvel ezelőtt, 1968 november 29-én lépett fel először hivatalosan a Metropol együttes. Virányi Attila felidézte, hogy 1968-ban egy kicsit felszabadultabb légkör uralkodott az országban annak is betudhatóan, hogy Románia nem küldött csapatokat Csehszlovákiába. A lelkesedésen felbuzdulva november 29-én a Metropol beatkoncertet adott a Kolozsvári úti római katolikus kultúrotthonban. Ezt az épületet az elmúlt években európai uniós pénzforrásokból felújították, és miután átadják, szándékukban áll egy konferenciát szervezni ott, illetve az egyik termét berendeznék Metropol-ereklyékkel. Virányi szerint azért is volt annyira népszerű a szocializmus éveiben a Metropol egész Romániában, mert ők voltak úgymond a „Nyugatról” jött együttes, és a román közönség számára egy különös hangzásvilágot jelentettek. Az együttes a közelmúltban adta ki hetedik nagylemezét, amelyről több szám a szombati koncert során is felcsendül majd. Az új lemez a Moiras kiadó gondozásában jelent meg Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában