Program

2023.11.28. 16:28

Jogosítvány a jövőhöz: kifizetik a sofőriskolát hátrányos helyzetű fiataloknak

ERDON-összeállítás

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány ismét meghirdette a Jogosítvány a jövőhöz program 9. kiírását, amelyben hátrányos körülmények között élő fiatalok pályázhatnak a gépjárművezetői engedély megszerzésének költségeire. A programban olyan fiatalok részesülhetnek támogatásban, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A pályázatokat 2024. január 24-ig lehet benyújtani postai úton vagy online. Részletek a www.kozossegert.ro/hu/jogositvany honlapon találhatók.
A Jogosítvány a jövőhöz programban 18–25 év közötti, hátrányos körülmények között élő romániai fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.
„Ez a társadalmi felelősségvállalási program fontos eleme annak a szilárd partnerkapcsolat-rendszernek, amelyet a tevékenységünkkel érintett közösségekben alakítottunk ki. A Jogosítvány a jövőhöz program hasznos eszközt biztosít a hátrányos körülmények közül induló fiataloknak a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez és a mindennapi életben egyaránt. Nyolc éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy ez a támogatás hathatós segítséget jelenthet a pályaválasztásban olyan törekvő fiataloknak, akik nem rendelkeznek a szakosodáshoz szükséges anyagi feltételekkel. A gépjárművezetői engedély megszerzésével ezek a fiatalok meggyőződhetnek arról, hogy a munkaerőpiaci lehetőségek számunkra is elérhetőek, ez pedig hozzájárul szakmai és személyes kiteljesedésükhöz” – nyilatkozta Alexandra Moldovanu, a MOL Románia vállalati kommunikációs menedzsere.
A 2015-ben indított „Jogosítvány a jövőhöz!”, a negyedik olyan hosszútávú társadalmi felelősségvállalási program, amelyet A Közösségért Alapítvány szervez a MOL Románia támogatásával. A program eddigi nyolc kiírásában összesen 169 fiatalnak sikerült befejeznie tanulmányait: 140-nek sikerült megszereznie a B kategóriás hajtási engedélyt, 26-nak a C-t, 3 fiatal megszerezte a pályaalkalmassági igazolványt, egy fogyatékkal élő hölgy B kategóriás jogosítványt szerzett átalakított járműre, egy pedig B96-ra vizsgázott sikerrel (járműszerelvény vezetésére alkalmas engedély: B kategóriájú gépkocsihoz kapcsolt nehéz pótkocsi, melyek össztömege nem haladja meg a 4.250 kg-t). Egy fiatal mezőgazdasági vontatóra, traktorra, szerzett jogosítványt. 55 fiatal pedig tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.
A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában