Sajtóklub

2023.11.10. 14:43

Itt tekintheti meg a Sajtóklub borsi előadásának videofelvételét!

Alább olvashatják Fábián Tibor beszámolóját az eseményről.

A Partiumban járt a Hír TV-s Sajtóklub

A nyugati világ farizeusi magatartással a maga kénye-kedve szerint váltogatja ideológiáit, szövetségeseit és ellenségeit, hangzott el a népszerű Hír TV-s elemző műsor, a Sajtóklub borsi fellépésén. A Bencsik András, Bayer Zsolt, Gajdics Ottó és Néző László alkotta elemző műsor négy év után látogatott el ismét a Partiumba, ezúttal a Szent László Kulturális Műhely Alapítvány (SZLKMA) és a helyi önkormányzat szervezésében.

A műsor számos elkötelezett nézője érkezett a megyeszékhelyről és környékéről, illetve Magyarországról, akiket a viharos, esős időjárás sem tartott távol az eseménytől. A mintegy másfél órás élő Sajtóklub nagy vonalakban ugyanazt a forgatókönyvet követte, mint kedvelt televíziós kiadása. Résztvevői, Czégényi Raymond SZLKMA-elnökkel kiegészülve, egy-egy Bayer Zsolt által felvetett témához szóltak hozzá. A műsor végén a jelenlévők is kérdezhettek, illetve hozzászólhattak az elhangzottakhoz.

Már Kölcsey Ferenc is értetlenül szemlélte 1837-ben a kozmopolita gondolkodást, ugyanúgy ahogy manapság mi is, hangsúlyozta megszólalásában Bayer Zsolt, majd azzal folytatta, hogy Soros György milliárdos Karl Popper filozófus A nyitott társadalom és ellenségei című írását igyekszik életművében megvalósítani. A nemzetállamokat megszüntetni kívánó világpolgári gondolkodásról Bayer Zsolt úgy nyilatkozott, hogy az a bibliai Bábel tornyot juttatja eszébe, melynek építői az Istent is letaszítanák az égből. Néző László az izraeli-palesztin háború kapcsán úgy értékelt, a woke-ideológiában zavar támadt, ők maguk sem tudják, hogyan viszonyuljanak ehhez a válsághoz. Amit jól jelez, hogy az LMBTQ szervezetek egy része Izrael, másik részük Palesztina mellett sorakozik fel, miközben köztudott, hogy az arabok egy pillanatra sem tolerálnák létüket. Biztató ugyanakkor, hogy Amerikában fiatalok és teljes iskolai közösségek lázadnak fel az elmúlt években rájuk erőszakolt woke-ideológia ellen. Ami nagy szó, hiszen korábban sokakat meghurcoltak emiatt. Bencsik András úgy fogalmazott, hogy miközben a hazugság korában élünk, folyamatosan kényszerítenek minket, hogy teljesen magától értetődő dolgokat ne akarjunk, ne merjünk kimondani. Ez a gondolati vírus megfertőzte az úgynevezett európai civilizációt. Miközben a fehér ember civilizációja elfogyóban van, Nyugat-Európában, Németországban vannak olyan részek, ahol nullához közeledik a népszaporulat. Ezekbe a vákuumterületekbe a bevándorlók tömege áramlik be, akik új civilizációt fognak teremteni.

Bayer Zsolt rámutatott, ha egyszer kinyílik az ajtó az abnormalitás előtt, folyamatosan újabb és újabb jogokat fognak követelni. Példaként egy berlini esetet említett, amikor kutya jelmezbe öltözött, önmagukat kutyaként meghatározó emberek követelték jogaik elfogadását. Bayer rákérdezett, vajon milyen jogokat követeltek ezek a kutya-emberek? Mondjuk a szopornyica elleni oltáshoz való jogukat? Gajdics Ottó hozzátette: annak vagyunk szemtanúi, hogy helyet cseréltek a dolgok. Nyugat-Európában az újmarxista ideológia előretörése figyelhető meg. Bayer Zsolt úgy fogalmazott: a nyugati világ farizeusi magatartással a maga kénye-kedve szerint váltogatja ideológiáit, szövetségeseit és ellenségeit. A fősodratú politika most rajongva imádja az arabokat és gyűlöli Izraelt. Arabok tízezrei vonulnak Európa utcáin, Ausztrália fővárosában pedig azt skandálják, hogy gázt a zsidóknak... Miközben Magyarországot 30 éven át antiszemitázták...

A magyar ellenzékről szólva Néző László úgy vélekedett, annak vezetői mindenféle nyugati, levitézlett ideológiát próbálnak összeszerelni. „Ezek valójában humoristák, nem politikusok, akik a magyar nép szórakoztatására léteznek” – húzta alá. Gajdics Ottó szerint ennek az az oka, hogy az ellenzék minden értéket kidobott. Innentől kezdve nemzeti minimumról beszélni teljesen reménytelen vállalkozás. „Erre kiáll Gyurcsány és elmondja, hogy a DK a leghazafiasabb párt és ők majd megmentik a nemzetet. De ez az ő szájukból olyan, mintha varangyos békák potyognának. Sokszor elmondtuk, hogy milyen jó lenne egy nemzeti baloldal, ami minket is inspirálna, de a helyzet az, hogy nincs ilyen.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában