Riadó

2023.11.13. 14:11

Ismét elárasztotta a víz a Kossuth utcai mélygarázst

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Víz árasztotta el a nagyváradi Kossuth (Independenței) utcai mélygarázst szombatról vasárnapra virradóra. A parkoló tűzvédelmi rendszere indult be automatikusan és elárasztott egy szintet. Azonban nem meghibásodás miatt aktiválódott a tűzjelző. Úgy tűnik, hogy az eső miatt egy köröskisjenői autóstalálkozó résztvevői közül többen a mélygarázsban gyűltek össze, egy sofőr pedig gumiégetést (burnout) hajtott végre a zárt térben, és ez beindította a tűzriasztót. Az autós találkozókon népszerű program a gumiégetés, ami számottevő füstkibocsátással jár. Hétfőn a váradi önkormányzat alkalmazottai megvizsgálták a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy azonosítani tudják, ki miatt indult be a tűzjelző. „Jelenleg a kamerák felvételeit nézzük, hogy megállapítsuk, mi történt. Valaki valószínűleg drifftelt vagy gumiégetést hajtott végre. Kiderítjük, miért lépett működésbe a rendszer, és feljelentést teszünk a rendőrségen” nyilatkozta Lucian Popa, az ingatlankezelő igazgatóság vezetője a Bihoreanulnak. Az elsődleges vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a tűzvédelmi rendszer csak egy szinten indult be.
Nem ez volt az első ilyen jellegű eset, hiszen egy évvel ezelőtt, november elején egy férfi beindította a mélygarázs tűzjelzőjét, így a lángok megfékezésére szolgáló víz elárasztotta a létesítményt.

Forrás:  PMO

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában