Postaláda

2023.11.28. 09:32

Foltvarrással folytatódott Érsemjénben a kézműves programsorozat

Sütő Judit

A Pro Semjén Egyesület által szervezett eseményre november 25-én került sor az érsemjéni Fráter Loránd Művelődési Otthonban, ahol a résztvevők és a helyi szervezők mellett a programban közreműködő debreceni Kézműves Alapítvány részéről dr. Tar Károlyné Szoboszlai Katalin alapító kurátor is jelen volt. A debreceni Kézműves Alapítványnak köszönhetően Bera Márta foltvarró, a debreceni Szivárvány foltvarró kör vezetője mutatta be és ismertette a foltvarrás (patchwork) alapjait, melyet a programra jelentkezők gyakorlatba is ültettek. Az érsemjéni érdeklődők mellett más településről is érkeztek érdeklődők, például Érmihályfalváról és Monospetriből. A résztvevők között idősebbek, lányok és asszonyok egyaránt jelen voltak.

A Bera Márta csodálatos munkáival díszített érsemjéni Fráter Loránd Művelődési Otthon pillanatok alatt kis varróműhellyé alakult, ahol az ünnephez közeledve a résztvevők karácsonyi díszeket készítettek. A résztvevők lelkesedése a jövőre nézve felvetette egy érsemjéni foltvarró kör beindítását is. A kézműves foglalkozások programsorozatának megvalósulását Érsemjén község és a Bethlen Gábor Zrt. támogatja Magyarország Kormányának finanszírozásával. A rendezvény záróprogramjára december 2-án kerül sor, amikor a szalmafonással ismerkednek meg a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában