Állatvédelem

2023.11.16. 15:23

Elkóborolt kutyáknak segítettek hazajutni

Forrás: Rendőrség

ERDON-összeállítás

Az elmúlt napokban három elveszett kutyát talált meg az állatvédelmi rendőrség. Szerencsére mindhárom ebnek van mikrochipje és regisztrálva vannak a Gazdával Rendelkező Kutyák Adatbázisába (RECS), így egy egyszerű leolvasás után értesítették is a gazdáikat és segítettek a négylábúaknak hazajutni. 
Egy labradort és egy német juhászkutyát Nagyváradon, a Kolozsvári úton talált meg az állatvédelmi rendőrség. A gazdájuk napok óta kétségbeesetten kereste őket, a közösségi médiában is segítséget kért. Mindkét kutyának van mikrochipje, így azonnal azonosították a gazdájukat, a család pedig boldogan fogadta a két elkószált ebet.


Egy másik kutyát is megtalált a rendőrség hétfő reggel, a nagyváradi Széchenyi (Parcul Traian) téren, egy husky keveréket. A négylábú egy bolt előtt várakozott kimerülten. Mint kiderült, az eb kiszökött az udvarról, a gazdája pedig már több napja kereste. A gazdit ezesetben is hamar sikerült azonosítani a mikrochip segítségével. 

A rendőrök azt tanácsolták az elveszett kutyák gazdáinak, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet az állatok biztonságára. Továbbá ezúton is felhívják a kutyatartók figyelmét, hogy az ebeket kötelező mikrochippel ellátni, ellenkező esetben a büntetés értéke 5000 és 10.000 lej közötti pénzösszeg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában