Szolidaritás

2023.11.10. 07:04

Egymillió csillag a hátrányos helyzetű gyermekekért

Forrás: Caritas Catolica

BN-összeállítás

A római katolikus Caritas Catolica és a görögkatolikus Caritas Eparhial szeretettel meghív mindenkit november 16-án, csütörtökön 18.30 órától az immár hagyományossá vált Egymillió Csillag rendezvényre. Helyszín: a nagyváradi római katolikus székesegyház. „Az esemény keretében közös imával és egy mécses szimbolikus meggyújtásával fejezzük ki együttérzésünket a nélkülöző, illetve társadalmi kirekesztettségben élő gyermekek iránt, akik a két segélyszervezet délutáni oktatási programját látogatják. Az érdeklődőket a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren várjuk felekezeti és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott meghívóban.

Az eseményen köszöntőbeszédet mond Böcskei László római katolikus megyés püspök és Virgil Bercea görögkatolikus püspök. A mécseseket 18.45 órától gyújtják meg a résztvevők, majd a két egyház képviselői megáldják azokat. Az eseményt fiatal énekesek műsora fogja kísérni. Fellép a római katolikus székesegyház Szent Cecília Gyermekkórusa, valamint a fiatal szólóénekes, Lorelei Paltin, akit hamarosan a Román Televízió tehetségkutató műsorából is megismerhet a közönség. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában