Munkálatok

2023.11.26. 15:29

Célegyenesbe fordult az aluljáró-építés

Forrás: bihon.ro

ERDON-összeállítás

Rövid videót tett közzé a nagyváradi polgármesteri hivatal a közösségi médiában azzal az üzenettel, hogy a Gojdu-téri és a nagypiac előtti aluljáró-építések „a kivitelezés utolsó fázisában vannak. (...) A beruházás európai alapokból valósul meg, és egyedülálló Romániában, ami a közlekedési infrastruktúra nagyságrendjét illeti” – nyilatkozták az önkormányzat illetékesei. Az időjárási viszonyoktól függően ebben az időszakban betonozási, aszfaltozási munkálatokat és az aluljárókban a végső simításokat végzik. Lényegében ezekről a munkálatokról összevágott mozgóképek láthatók a közzétett rövid videóban. 
Mint arról már írtunk, a Gojdu-téri és a nagypiac előtti közúti aluljárók munkálatát azért gyorsítják fel, hogy 2023 végéig – azaz Európai Unió 2014-2020-as költségvetési ciklusának a lezárultáig – a költségek minél nagyobb részét európai pénzből fizethesse az önkormányzat. November elején a Gojdu-téri, összesen 160,2 millió lejes beruházás, valamint a nagypiac előtti aluljáró építése mintegy 80 százalékban elkészültek, de az idén már nem fejeződnek be. A polgármesteri hivatal tervei szerint az aluljárókat még az idén átadják a forgalomnak, de a felszíni tereprendezés elvégzése már csak jövő tavaszra marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában