Fotótárlat

2023.11.10. 15:34

Bolyais egyetemi hallgató felvételeit állították ki Nagyváradon

Fotók: Csíki János

Ciucur Losonczi Antonius

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Színház és Film Karának több mint húsz hallgatója is részt vett csoporttársuk, Lakó Anna fotókiállításának a nyitóünnepségén, melyet szerda délután tartottak a nagyváradi várban működő Euro Foto Art Nemzetközi Kiállítási Központban. A kiállító 2000-ben született Marosvásárhelyen, és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum elvégzése után jelentkezett a BBTE-re. Elmondása szerint kiskora óta érdeklődést tanúsít a vizuális művészetek iránt. Először megsárgult papírlapokat kezdett el „összefirkálni”, majd nagymamája régi típusú, féltégla nagyságú Nokia mobiltelefonjával készített fényképeket. 2019 óta a marosvásárhelyi Marx József Fotóklub tagja. Mostani, váradi egyéni kiállítását az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA) szervezte, partnerségben a BBTE Színház és Film Karával, a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesülettel (APTOR – Visit Oradea), valamint a Summit Agro Romániával.

 

A vernisszázson megjelenteket Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület alapítóelnöke üdvözölte, illetve gratulált Lakó Annának. Csibi László, a BBTE Magyar Film és Média Intézetének vezetője a diákjai nevében is köszönetet mondott azért, hogy lehetőségük nyílt arra is, hogy a Körösvidéki Múzeum városi múzeum részlegén megtekintsék a Tóth István Fotóművészeti és -technikai Gyűjteményt. Mintha időutazáson vettek volna részt az analóg fotóművészet hőskorában, fogalmazott az egyetemi oktató, rendező. Lakó Anna azt mondta: közel állnak hozzá a bemutatott képek, mert az emberek közti kapcsolatokat örökítik meg, Románia különböző néprajzi térségeiben, a Máramarosban és Moldovában. Az ünnepségen a zenei pillanatokról Bacsó Ágnes, a művészeti líceum nyolcadikos diákja gondoskodott, aki három magyar népdalt énekelt, melyeket Nagy Gabriella igazgatóhelyettes vezetett fel. A 69 színes és fekete-fehér fotót tartalmazó időszakos tárlat december 1-ig tekinthető meg, díjmentesen, 8 és 20 óra közt a vár E épületének földszintjén működő Vilidár István Galériában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában