Dream Big

2023.11.06. 16:24

Álmodj nagyot: falfestmény készül a Bunyitay ligetben

BN-összeállítás

Négy nagyváradi képzőművész vállalkozott arra, hogy lefesti a Bunyitay liget/I. C. Brătianu park melletti parkoló 660 négyzetméteres falát. Az Álmodj nagyot (Dream Big) tematikájú falfestménnyel a művészek arra szeretnének ösztönzni mindenkit, hogy merjenek nagy terveket szőni. Roxie Netea (Rox Your Senses), Cristian Sabău, George Hociung (G.H. Arts) és Rácz Ervin november végéig dolgoznak az említett felületen négy méter magas létrák és állványzatok segítségével. A folyamatot bárki nyomon követheti, aki kilátogat a helyszínre. A részvételi költségvetésből finanszírozott projekt célja, hogy egy szürke és unalmas helyet élettel telivé varázsoljanak. 

Forrás: bihon.ro

A falfestmény két gyermeket ábrázol majd, akik szappanbuborékokat fújnak. A buborékok a gyerekek képzeletbeli világába nyújtanak betekintést, olyan témákat jelenítve meg, mint a szeretet, a játék, a kultúra és a természet. A projekttel azt szeretnék elérni a művészek, hogy a nézők újra felfedezzék a bennük élő belső gyermeket. A falfestményt november végén avatják fel, ennek keretében bevezető műhelymunkákat tartanak fiataloknak, művészbeszélgetésekre kerül sor és egy helyi DJ biztosítja majd a zenét. A projekt – amely a D’Art Egyesület és az APTOR együttműködésében jött létre – bevezetője az első nagyváradi Street Art Fesztiválnak, amit a művészek jövőre szeretnének megszervezni.

Forrás: bihon.ro

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában