Rendőrség

2023.10.09. 18:13

Vandálokat bírságolt a helyi rendőrség

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Rendőrség kampányt indított a vandalizmus visszaszorítása érdekében, és ennek eredménye, hogy máris több rongálót megbírságoltak. A polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy az utóbbi időben több épület falát, illetve utcai bútorzatokat csúfítottak el vandálok különböző falfirkákkal, feliratokkal. Az egyik elkövető a 46 éves P. D. A., aki szeptember 21–30. között firkálta össze a szemétkukákat, oszlopokat, padokat a Sebes-Körös partján, az Unió (Principatele Unite), a Zöldfa (Vasile Alecsandri), az Octavian Goga utcán, az Ezredévi emléktéren (Libertății park), de összepiszkolta a Centenáriumi hidat is, valamint a Cazaban téri oszlopokat. A polgármesteri hivatal által készített és a sajtónak elküldött fényképek tanúsága szerint a tettes több helyre is a polgármester lemondását követelő „Jos Birta” (Le Birtával) üzenetet írta fel. A vétkest 6000 lejre büntette a helyi rendőrség, és kötelezte őt arra, hogy hozza helyre az általa okozott kárt, azaz takarítsa le az összes firkát.

A polgármesteri hivatal közleménye beszámol arról is, hogy lakossági bejelentés, illetve a térfigyelő kamerák felvételei alapján a helyi rendőrség beazonosított három személyt, egy kiskorút és két felnőttet, akik megrongáltak hat fát és szétrúgtak egy szemeteskukát. A húsz éves M. A., a 19 éves D. L. és a 17 éves H. M. D egyenként 250–1000 lej közötti bírságot kellett fizessen. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal a polgárok támogatására számít abban, hogy megfékezzék ezt a jelenséget a városban, ezért arra kéri őket, hogy jelentsék be a rongálásokat a Nagyváradi Helyi Rendőrség 0259/969-es telefonszámán, a politia.locala@oradea.ro e-mail címen vagy az Oradea City Report mobil applikáción.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában