Tájékoztatás

2023.10.12. 18:09

Új fejezet kezdődött a váradi RMDSZ Nőszervezet életében

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Azzal, hogy a közelmúltban Pásztor Gabriellát választották meg elnöknek, új fejezet kezdődött a váradi RMDSZ Nőszervezet életében – ez volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet csütörtök délután tartottak az RMDSZ Fekete Sas palotabeli székhelyén. Biró Rozália országos vezető megköszönte az eddigi elnök, Székely Hajnal áldozatos és értékes munkáját, aki ezentúl egy országos nyugdíjasmozgalom kiépítésében vállal szerepet. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az idén tízéves Nőszervezet mindig a helyi igényekre fókuszál közösségépítő, identitásmegőrző céllal, és erre a nagyvárosokban talán még inkább szükség van, hiszen a nagy rohanásban kevésbé figyelünk oda ezekre.
Pásztor Gabriella hangsúlyozta, hogy természetesen a jól bevált, népszerű rendezvényeket tovább viszik, de azért új ötletekkel is előállnak. Nemcsak a nyugdíjasok, hanem a fiatalabb korosztály felé is nyitni szeretnének. Folytatják az együttműködést a magyar történelmi egyházak nőszövetségeivel és továbbra is szerveznek kirándulásokat, megfűszerezve ezeket egy kis nordic walkinggal, Tar Éva testnevelőtanár bevonásával. Megrendeznék a generációk találkozóját, a Szacsvay iskola volt igazgatójaként Pásztor Gabriella kétévtizedes tapasztalattal rendelkezik e tekintetben. Ingyenes telefonvonalakat létesítenének, melyen keresztül szakemberek nyújtanának támaszt a rászorulóknak, valamint román, illetve egyéb idegennyelv tanfolyamokat indítanának. Új programokat már szerveztek is, együttműködve a Kéry Hajnal vezette megyei Nőszervezettel, a lánygyermekek világnapja alkalmából, kilenc helyszínen, tudtuk meg.
Bálint Beáta alelnök bejelentette, hogy október 21-én képzést tartanak a Szacsvay-iskolában, Nő az érték! címmel a megyei Nőszervezet égisze alatt. A meghívottak Dina Loghin esélyegyenlőségi szakértő, Szántó Ildikó szociális és gyermekvédelmi szakértő, a városi Nőszervezet ügyvezető alelnöke és Papp Lilla Aliz vállalkozó, közgazdász. Regisztrálni az esemény Facebook-oldalán lehet. Együttműködnek a tanintézményekkel is, a Cantemir iskolában például a robotika és a programozás világával ismerkedhetnek az ifjú hölgyek, míg a Szacsvay iskolában Székely-Farkas Tímea környezetgazdász beszél nekik az ökotudatos életmódról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában