Bővítés

2023.10.18. 16:39

Pozitívan bírálták el az egyetem fejlesztési terveit

A Nagyváradi Város- és Területrendezési Bizottság (CMUAT) jóváhagyta egy diákkollégium és egy menza építését a Nagyváradi Egyetem kampuszán.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Az említett bizottság 74 projektet vizsgált meg múlt heti ülésén, melyek közül kettő a Nagyváradi Egyetem infrastrukturális fejlesztésére vonatkozik, számol be közleményében a polgármesteri hivatal. Az egyik megvitatott terv egy menza építését irányozza elő az egyetemi kampuszban, a másik pedig egy új bentlakás építésére vonatkozik, amelyben szálláshelyek és olvasótermek kapnának helyet. Ez utóbbi épület az A . egyetemi kampuszban lenne a Rulikowski/Egyetem utca 1. szám alatt. Mindkét terv előterjesztője a Nagyváradi Egyetem, amely a főépítész jóváhagyását kérte a projektek részletes területrendezési tervére. A földszintes diákmenza építési területe mintegy 1125, a kialakított terület pedig 1496 négyzetméter. A telek, amelyen a menza épülni fog, az egyetemi területből van leválasztva, ennek területe 2074 négyzetméter, írja a hivatal közleménye. Ami a kollégium új épületét illeti, ez egy ötszintes – földszint és négy emelet – épület lesz, benne összesen 79 fürdőszobával ellátott helyiséggel, amelyek közül kettő mozgássérültek számára lesz kialakítva. Az épületben olvasótermek és irodák is lesznek. A beépített terület körülbelül 965 négyzetméter lesz. Az új kollégium helye az egyetemi kampuszban van, itt választottak le az építkezéshez egy 1278 négyzetméteres telket. Mindkét projekt esetében a nyilvános konzultációs időszak következik, majd a részletes területrendezési tervet a helyi tanács elé terjesztik.

Forrás: PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában