Tiltakozás

2023.10.05. 17:52

Petíciót nyújtottak be a nagyváradi Bunyitay-liget átalakítása ellen

Nem aratott osztatlan sikert a nagyváradi önkormányzatnak az a terve, hogy felújítsa és korszerűsítse a Bunyitay-ligetet (Brătianu park), azaz, hogy kalandparkot, tavacskát, öltözőket építsen oda. Ehelyett vannak, akik azt akarják, hogy a park maradjon meg jelenlegi formájában és csak karbantartó munkálatokat végezzenek benne. A România Eco Egyesület egy petíciót is benyújtott ennek érdekében.

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Tanács szeptember 29-iki ülésén fogadta el a Bunyitay-liget modernizálásáról szóló határozat-tervezetet. Ebben az áll, hogy a 64.850 négyzetméteren elterülő park közepén épülne egy pump-track pálya. A fitneszeszközöket áthelyeznék, ezek mellé pingpongasztalokat tennének, a park északnyugati részén egy pihenésre alkalmas részt alakítanának ki, és egy kis, 336 négyzetméteres tavacskát is létrehoznának, továbbá az illemhelyek mellett zuhanyzó és öltöző is lenne a parkban. Csakhogy az ide rendszeresen járó váradiaknak nem tetszik ez az ötlet. Egyikük azt nyilatkozta a helyi sajtónak, hogy hiába építik át a parkot, ha aztán nem tartják karban, és így időről időre újra kell kezdeni a modernizálásokat. „Tóra sincs szükség, mert a közelben van a Körös azoknak, akik vizet akarnak látni. Az öltözők sem kellenek, mert azok más célú találkozóhelyekké válhatnak a fiatalok számára. Akik sportolni jönnek a parkba, általában autóval érkeznek, és a mosdóban átöltözhetnek” – fogalmazott a hölgy. Ezért ő és a petíció megfogalmazói azt szeretnék, hogy minden maradjon a régiben, de a parkban lévő eszközök működőképesek legyenek, és minden legyen rendesen karbantartva. Az október 3-án benyújtott kérvény kezdeményezői azt kérik, hogy a parkfelújítás csak az ottani közvécé, a filagória és a Transgex épületének a felújítását foglalja magába, továbbá csak a sportpályákat korszerűsítsék és az elszáradt fákat vágják ki, illetve cseréljék ki a padokat és a szemétkukákat. Azt is szeretnék a petíció megfogalmazói, hogy a sétányok új aszfaltburkolatot kapjanak, kérik továbbá, hogy a projektet bocsássa közvitára a városvezetés.

Forrás: PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában