Nyitvatartás

2023.10.31. 08:44

Meghosszabbított program szerint látogatható a Rulikowski temető

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Halottak napja közeledtével október 28-tól november 2-ig meghosszabbított program szerint, azaz 8–20 óra között tart nyitva a nagyváradi Rulikowski városi temető – tudatja közleményében a létesítményt üzemeltető Közterület-fenntartó Vállalat (ADP). A vállalat felhívja a figyelmet arra, hogy november 1-jén csak azok hajthatnak be autóval a temető területére, akik kifizetik az erre a napra megszabott 50 lejes behajtási díjat. Kivételt képeznek azok a mozgáskorlátozott személyek, akik erről igazolást mutatnak fel. Egyébiránt az év többi napján a behajtási díj autóval a Rulikowski temető területére 10 lejbe kerül. Október 28. és november 2. között az autósok a temető főkapuján mehetnek be, kihajtani viszont az Európa negyed felől kell majd. A főbejárat kapujánál személyi igazolvány felmutatásával ásókat, gereblyéket, lapátokat, seprűket stb. lehet bérelni. Szintén a főbejáratnál, de az Európa negyed felőli bejáratnál is virágokat, mécseseket, gyertyákat és koszorúkat lehet vásárolni. A városi temető igazgatósága arra kéri az elhunyt szeretteik sírját látogatókat, hogy a koszorúk közelében ne gyújtsanak mécsest, gyertyát, ugyanis ez tűzveszélyes. Egyébként november 3-tól 2024. március 31-ig a temető 8–17 óra között látogatható, az itt működő iroda pedig hétfőtől szombatig 8.30–15.30 óra között tart nyitva.
A Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) is gyorsjáratokat iktat be a Szent László tér és a Rulikowski temető között. Október 30.–november 1. között a főtéri görögkatolikus püspöki palota előtti megállóból harminc percenként indul buszjárat a Rulikowski temetőbe. A buszok 11–18 óra között közlekednek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában