Programajánló

2023.10.05. 16:00

Kézműves foglalkozás és bábelőadás

Őszi kézműves foglalkozás, valamint a Vitéz László és az elátkozott malom című bábelőadás várja a kicsiket és nagyokat Hegyközcsatárban.

Fotó: Anett

Sajtóanyag

A Vitéz László és az elátkozott malom című bábelőadással veszi kezdetét az őszi kézműves foglalkozás a hegyközcsatári kultúrotthonban 2023. október 7-én, szombaton 14 órától. A bábelőadás a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház tolmácsolásában érkezik a községbe.
Vitéz László a magyar vásári bábjátékok hőse. Fegyvere a bunkósbot és a palacsintasütő, melyekkel az örök ellenségeket: az ördögöket, a szellemeket, a halált csapja agyon leggyakrabban. Az egyszerű, szabadságra, biztonságra vágyó néző mindig azonosulhat vele, saját mindennapi kiszolgáltatottságát is feledtetheti Vitéz László hősködése, csattanós szó- és mozdulat-poénjai közben. Az előadás háromnegyed órányi tömény móka, kacagás, amely minden korosztály számára felhőtlen szórakozást ígér. Az előadás után közös fánkevésre lesz lehetőség, majd ezt követően őszi kézműves foglalkozásra kerül sor. Lámpások, kukoricababák készülnek, de lesz tökfaragás és festés is, a foglalkozás során újhasznosított anyagok kreatív feldolgozását sem hagyják ki a résztvevők. 
A program az ősz hangulatának jegyében telik, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól. A belépés ingyenes, mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezők: Hegyközcsatár Község Önkormányzata és az Érmelléki Gazdák Egyesülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában