Helyi Tanács

2023.10.09. 16:35

Jó cselekedetek hatalmas összegért

A Visit Oradea Egyesület költségvetését közel egymillió lejjel növelte a nagyváradi helyi tanács, hogy idén decemberben is megszervezze a Nagyvárad a jó cselekedetek városa elnevezésű rendezvényt.

Illusztráció

Forrás: Visit Oradea

Pap István

A pénzügyi megszorítások lázában ég Románia, ennek ellenére a nagyváradi helyi tanács legutóbbi rendes ülésén úgy döntött, hogy a város kasszájából további 985 ezer lejt fizet saját hozzájárulásként a Visit Oradea Egyesületnek, hogy az idén is megszervezze a Nagyvárad a jó cselekedetek városa elnevezésű rendezvényt, mely december 16–22. között lesz. Ezzel a költségkiegészítéssel együtt az egyesület idei évi költségvetése 14,8 millió lejre emelkedett, amelyből az önkormányzat hozzájárulása 10,3 millió lej.
A napirendi pont vitáján Adrian Madar szociáldemokrata párti helyi tanácsos szóvá tette, hogy jelenleg a közélet egyik legégetőbb gondja az államháztartás reformja és a közpénzek elköltésének a kordában tartása. Ennek egyik eleme az a javaslat volt, hogy felső határértéket szabjanak arra, hogy az önkormányzatok mennyit költhetnek kultúrára, sportra és vallási célokra. Mindezt tennék azért, hogy „korlátozzák a polgármesteri hivatalok féktelen költekezését mindenféle mulatságokra” – fogalmazott Madar. Hozzátette: nem azt az eseményt kifogásolja, amelyet ebből az összegből finanszírozni fog a város, de a polgármesteri hivatalnak választ kell adnia arra, hogyan korlátozzák ezeket a kiadásokat, hogy az elfogadható legyen és beleférjen abba a felső határba, amit Madar szerint a közvélemény elfogad. Florin Birta válaszában rövidre fogta a dolgot: „Amikor lesz ilyen felső határérték, akkor kétségkívül be fogjuk azt tartani”. A határozattervezetet két tartózkodás mellett fogadta el a helyi tanács.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában