Programajánló

2023.10.23. 16:33

Idén is lesz Ora Jazz Fesztivál

Immár negyedik idényéhez érkezett a nagyváradi Ora Jazz Fesztivál, mely november 17–19. között fog lezajlani a neológ zsinagógában és az állami filharmóniában.

BN-összeállítás

A rangos jazzfesztiválra Németországból, Norvégiából, az Egyesült Királyságból és Franciaországból érkeznek előadók. Az eseményt szervező Visit Oradea Egyesület beharangozó sajtóközleményében azt írja, hogy a hat koncert a stílusok széles skáláját fedi le. A fesztiválon bemutatott zenék egyaránt szólnak azoknak, akik ismerős hangzásokat szeretnének élvezni, és azoknak is, akik szeretnék tágítani zenei horizontjukat. Pénteken és szombaton az eseményekre a Nagyváradi Állami Filharmónia EnescuBartók-hangversenytermében (Szilágyi Dezső/Moscovei utca 5.) kerül sor. Pénteken két olyan németországi zenekart hallgathatnak meg, akik a neves ACT Music kiadónál jelentették meg albumaikat. Az egyikük a Nils Kugelmann Trio, a 2023-as Európai Fiatal Művészek Díja nyertesének, Nils Kugelmann nagybőgősnek a zenekara. A másik, a The Jakob Manz Project az idei Deutscher Jazzpreisre jelölt fiatal szaxofonos zenekara.

November 18-án, szombaton a norvégiai Tuva Halse Quintet népszerűsíti új albumának zenéjét, mely várhatóan a napokban jelenik meg. Az estet a Bansal/Sriram/Shaw Iversen trió zárja. Harpreet Bansal (hegedű), Shri Sriram (elektromos basszusgitár) és Patrick Shaw Iversen (fúvós) az oslói és a londoni jazz szcéna sztárjai, akik hangszereikkel egyedi hangzásvilágot teremtenek a jazz, az improvizáció, az indiai klasszikus zene és az elektronikus zene eszköztárából merítve.

A fesztivál záró napján, vasárnap a neológ zsinagóga ad otthont az eseménynek, ahol a francia Vincent Courtois csellista és a londoni basszusgitáros SHRI (Shri Sriram) ad egy-egy szólókoncertet. Mindkét szólista figyelemre méltó zenei egyéniség, erős temperamentumú improvizátorok.

A koncertek mindhárom nap este hét órától kezdődnek. Egy jegy ára 80, a bérleté 210 lej. Egynapos jegy és egynapos bérlet online vásárolható a www.bilete.ro/ora-jazz-festival honlapon vagy egy órával a koncertek előtt a bejáratnál. További információk a Jazzfestival és az @orajazzfestival Instagram-oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában