Figyelem!

2023.10.12. 17:27

Forgalmi változások a városközpontban és a tömegközlekedésben

A hétvégén zajló FestiFall – Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat zavartalan lebonyolításáért idén is forgalomkorlátozásokat vezetnek be a városközpontban.

Fotó: Alexandru Nițescu

P. Nagy Noémi

A fesztivál résztvevőinek biztonsága érdekében a váradi önkormányzat szakbizottsága ideiglenes forgalomkorlátozásokról döntött október 13-án 19 óra és éjfél között, valamint október 14-én és 15-én reggel 10 óra és éjfél között. Az említett időpontokban nem lehet majd gépjárművel közlekedni a Szent László téren, illetve a Kossuth/Independenţei utcán sem, viszont a mélygarázsig el lehet majd menni és ugyanezen az utcán visszatérni a December 1. park felé. Ugyanígy a Körös utcán is forgalomkorlátozás lép életbe, az utcáról nem lehet majd behajtani a Szent László térre, illetve a Városháza/Primăriei utcára sem, hanem kötelező lesz az Unió/Principatelor Unite utcára térni. Ugyancsak le lesz zárva a gépjárműforgalom előtt a Szent László híd, a Bémer tér, a Rimanóczy Kálmán/Iosif Vulcan utca, illetve az Ezredévi emléktér. A Rimanóczy utcai új parkolóház szintén használható lesz. A fent említett időszakban a Szilágyi Dezső/ Moscovei utcát is lezárják a Borz/George Bariţiu utca kereszteződésétől.

Tömegközlekedés

Az őszi fesztivál a tömegközlekedésben is változásokat okoz. A Nagyváradi Helyi Közszállítási vállalat közleménye szerint a rendezvény mindhárom napján kiegészítik a Szent László téren keresztülhaladó villamosszerelvények számát és meghosszabbítják a forgalmi rendet éjfélig.
Ugyanakkor a FestiFall zavartalan lebonyolításáért, valamint a váradi vízművek által végzett munkálatok miatt október 13–15. között több busz útvonala is megváltozik ideiglenesen. A 10-es busz: a körgyűrű felé – … Gojdu – December 1. park – Zárda/M. Viteazul utca – Vámház/ Evreilor Deportaţi – Rhédey/Matei Basarab út – Vitéz/Decebal – Damjanich János/Simion Bărnuţiu utca – Sulyok István utca – Körös/Tudor Vladimirescu utca, innen pedig tovább a megszokott útvonalon. A Gojdu végmegálló felé változatlan marad az útvonal. A 12-es busz útvonalát lerövidítik a Nagyvásártérig.
A 14-es busz az egyetem felé a következő útvonalon haladnak: Körös utca – Vitéz út – Rhédey út – Rulikowski/Armatei Române út – Rulikowski temető. Észak-Őssi felé a buszok ezen az útvonalon közlekednek: városi temető – egyetem – Rhédey út – Vitéz út – Damjanich János utca – Sulyok István utca – Körös utca és tovább a megszokott útvonalon.
A 20-as busz az Auchan bevásárlóközpont felé: … Gojdu – December 1. park – Zárda utca – Vámház utca – Rhédey út – Vitéz út – Emanuel templom (Ramada hotel), majd tovább a megszokott útvonalon. Váradszőllős felé az útvonal változatlan marad.
A 23-as busz az Era Shopping Park felé: Gojdu – December 1. park – Zárda utca – Vámház utca – Rhédey út – Vitéz út – Vitéz úti buszpályaudvar, és tovább a megszokott útvonalon. A Gojdu felé: gazdasági líceum – Rulikowski út – Ceyrat – Ronald Reagan – December 22 park, majd tovább a megszokott útvonalon.
A 24-es busz az Aradi úti Kaufland felé: … Gojdu – December 1. park – Zárda utca – Vámház utca – Rhédey út – Vitéz út – Damjanich János utca – Sulyok István utca – Körös utca és tovább a megszokott útvonalon. Visszafelé az útvonal változatlan marad.
A 30-as busz a Téglavető/Dacia úti Zig-zag tömbházak felé: Rulikowski temető – Ceyrat – Ronald Reagan – Horea – Vámház utca – Zárda utca – December 1. park. A Leroy Merlin felé az útvonal változatlan marad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában