Felújítás

2023.10.21. 12:46

Felújítják a váradi Motorul stadiont

Júliusban kezdődtek a Motorul sportpálya felújítási munkálatai Nagyváradon a Kolozsvári út 202/C szám alatt. Ezzel a beruházással párhuzamosan épül a focipálya mögötti sportkomplexum az Országos Befektetési Vállalaton (CNI) keresztül, kormányzati finanszírozással.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A polgármesteri hivatal közleménye kiemeli azt, hogy miután a két beruházás befejeződik, a sport szerelmesei egy igazi sportcentrummal fognak rendelkezni abban az övezetben. A Motorul stadion korszerűsítése már negyven százalékban elkészült. A munkálatokat a nagyváradi polgármesteri hivatal ingatlanügyi igazgatósága irányítja. A stadion rehabilitációjára azért volt szükség, mert a játékfelülete annyira tönkrement, hogy ott már semmilyen sportot nem lehet űzni, és a lelátók is nagyon elhanyagolt állapotban voltak. A focipálya korszerűsítése magában foglalja egy új épület építését, amelyben fitneszterem és öltözők kapnak helyet, kiépítik az éjszakai világítást, a játéktér vízelvezető rendszerét, helyrehozzák magát a játékfelületet, a Kolozsvári út felől fémkerítést húznak fel, és új lelátót is építenek. Az új épület 265 négyzetméteren terül majd el, és lesz benne ötven férőhelyes fitneszterem, három öltöző (kettő a csapatoknak és egy a játékvezetőknek), mosdó, zuhanyzó, raktár. Az épület szerkezete már elkészült, a vasbeton födém kiöntése megtörtént, a falazott rész építése hamarosan befejeződik. 

Az éjszakai világítás alapjait már lerakták, most szerelik fel a nyolc tartóoszlopot, melyekre LED-égős világítási rendszer kerül. A pálya vízelvezető rendszere kilencven százalékban elkészült, és automatikus öntözőrendszer is lesz ott, írja a polgármesteri hivatal közleményében, hangsúlyozva, hogy korábban nem is volt a pályának drénrendszere. A futballpályát harminc centiméteres felső talajréteggel töltötték fel, hogy megemeljék a játékfelület szintjét, ezt követi majd a füvesítés. A 62/103,6 méteres pálya felülete 6.423 négyzetméter. A stadion mellett két sor lelátó épül. A Kolozsvári út felőli fémkerítés 140 méter hosszú lesz, ennek alapjait már kiöntötték, következik a cölöpök lefúrása és a fémlemek felhelyezése. A kivitelező a Construcții Bihor cég, a tervezést és a kivitelezést is magában foglaló munkaszerződés értéke 2.940.365 lej. A korszerűsítés befejezése után a stadion alkalmas lesz junior tornák megrendezésére, beleértve a nemzetközi tornákat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában