Támogatott tartalom

2023.10.30. 06:34

Fedezze fel az Energy Save levegő-víz hőszivattyú energiatakarékossági előnyeit

A teljesítmény és a jobb ár–érték arány keresése során a hagyományos fűtési és hűtési rendszereket egyre inkább korszerűbb megoldásokkal, például levegő-víz hőszivattyúkkal cserélik le. Ezek sikeresen helyettesíthetik a gáz- vagy fatüzelésű központi fűtési rendszert. Egyre népszerűbbé váltak a fogyasztók körében, könnyű telepítésüknek köszönhetően is, mivel nem igényelnek speciális telepítési és szerelési feltételeket.
A levegő-víz hőszivattyú energiatakarékos és tartós fűtési rendszer. Ennek a rendszernek a működési elve a hőenergia egyik közegből a másikba történő átadásán alapszik. A szivattyú a külső környezetből vonja el a hőt, és a külső egységen keresztül juttatja befelé. Az elnyelt hőt a ház fűtésére és a meleg víz előállítására használja fel. A levegő-víz szivattyú minden évszakban használható, mivel visszafordítható működési ciklusú, vagyis nyáron a helyiség hűtésével biztosítja a hőkomfortot.

Milyen hatással lehet a levegő-víz hőszivattyú használata a fűtési költségekre?

Az egyik fő oka annak, hogy a levegő-víz hőszivattyút intelligens fűtési megoldásnak tartják, az, hogy jelentősen csökkenti a fűtési költségeket. A megtakarítás abból adódik, hogy egy ingyenes megújuló forrást – a külső levegőből származó energiát – használnak fel a hőtermeléshez és a használati meleg víz előállításához. Magas energiahatékonyságuknak köszönhetően a levegő-víz hőszivattyúk több mint költséghatékonynak számítanak.

A levegő-víz hőszivattyúk típusai, amelyek jelentős energiamegtakarítást kínálnak

Ha fűtésről van szó, számos lehetőség van a piacon. A levegő-víz hőszivattyúk közül a svéd Energy Save hőszivattyúk új V8-as sorozata kiemelkedik a kialakítás és a funkciók tekintetében.

Az alábbiakban röviden bemutatunk néhány modellt:

AWC R32 V8 – monoblokk sorozat: a 6/9/12/15/19 kW teljesítményű szivattyút úgy tervezték, hogy csökkentse az energiaszámla költségeit, és lehetővé tegye az intelligens vezérlést okostelefonon vagy számítógépen keresztül. Az A++/+++ energiaosztályú szivattyú modern és elegáns dizájnnal rendelkezik.

AWH R32 V8 – split sorozat: ez a levegő-víz hőszivattyú környezetbarát módon csökkenti az energiaszámla költségeit, és az északi éghajlati viszonyokra lett tervezve, valamint automatikus leolvasztási funkcióval rendelkezik. Az AWH R32 V8 szivattyú kiegészíti otthona fűtési rendszerét, és hangtalanul működik, így ideális egy modern otthonba.

AWST V8 – split sorozat: Ez a hőszivattyú a kültéri energiát hővé és meleg vízzé alakítja, és akár 80 százalékkal csökkentheti az energiafogyasztást. Ennek a szivattyúnak a tulajdonságai közé tartozik az okostelefonon vagy táblagépen keresztül történő intelligens távvezérlés és a csendes működés. A beépített használati melegvíz-tartály kapacitása 250 liter, a beltéri modul pedig két beépített 5 literes tágulási tartállyal is rendelkezik.

AWST V8 – monoblokk sorozat: Ez a levegő-víz hőszivattyú, amely képes helyettesíteni vagy kiegészíteni a lakásban meglévő hőforrást, könnyű távvezérlésű, és egyenletes beltéri hőmérsékletet biztosít. Ha otthonában két külön fűtési rendszer vagy zóna van, például radiátorok és padlófűtés, az AWST V8 lehetővé teszi két fűtési görbe beállítását.

Az új svéd Energy Save ES V8 hőszivattyú sorozat a következő 10 évre KEYMARK tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ezt a tanúsítványt minden európai országban elismerik, és az Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) adja ki. A KEYMARK tanúsítvány megszerzéséhez a hőszivattyúgyártóknak meg kell felelniük a CEN által meghatározott szabványoknak és vizsgálati módszereknek. A gyártás gyári ellenőrzése és a minőségirányítás mellett a tanúsítás az európai hőszivattyúszabványoknak megfelelő tartóssági, teljesítmény- és biztonsági vizsgálatokat is magában foglalja. A hőszivattyúkat például tesztelni kell annak biztosítására, hogy alacsony hőmérsékleti körülmények között is hatékonyan működjenek.
A KEYMARK tanúsítvány 10 évig érvényes, amely idő alatt a gyártóknak fenn kell tartaniuk a minőségi szabványokat, mivel ez a tanúsítvány bármikor visszavonható, amennyiben a KEYMARK felülvizsgálói ennek ellenkezőjét állapítják meg. Összefoglalva, a hőszivattyúk KEYMARK tanúsítványa egy olyan európai minőségi és biztonsági szabvány, amely segíti a fogyasztókat abban, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a kiváló minőségű és energiahatékony megújuló energiaforrásokból származó termékek megvásárlásakor.
A berendezés felszereléséhez alkatrészek is kaphatók, mint például a rögzítő konzol vagy a terelőszelep. A svéd Energy Save termékcsaládba tartoznak még az ES 300 vagy 500 literes multifunkcionális tartályok, amelyek különböző energiaforrásokhoz csatlakoztathatók.

A fűtési megoldások és berendezések tekintetében a Technova az új lengyel Tower Grand Galmet kazánokkal bővítette portfólióját, amelyeket hőszivattyúkhoz terveztek, és 5 év garanciával rendelkeznek.

Az Energy Save szivattyúcsalád esetében a kompresszorra 5 év, a berendezésekre pedig 3 év garancia vonatkozik.
További műszaki részletekért és a projektenkénti költségekkel kapcsolatos információkért kérjük, keresse fel a Technova üzleteket, ahol szakértő műszaki tanácsadással segítünk az ideális fűtési megoldás kiválasztásában az Energy Save hőszivattyúkkal. Technova üzlet Nagyváradon, a Selgros mellett, az Ogorului utca 65D szám alatt, vagy Belényesben, a Burgundia Mare utca 6. szám alatt található.

Energy Save hőszivattyúk bemutatója az "nZEB Go Passive" kiállításon – Kolozsvár, 2023

Jövő hétvégén, 2023. november 10–12. között, péntektől vasárnapig várjuk Önöket az „nZEB goes Passive”-ra – a legnagyobb energiahatékony építkezéseknek szentelt rendezvényre! Az esemény a kolozsvári BT Arénában lesz. Bemutatjuk az Energy Save hőszivattyúkat – Svédország –, az nZEB és passzívház szabványos konstrukciókhoz ajánlottak, amelyek a maximális energiahatékonyságot biztosítják. Fejlett technológiát tartalmaznak, beleértve az inverteres kompresszorokat és a hatékony hőcserélőket a levegőben tárolt energia kinyerésére és az otthon fűtésére.

További információkkal, valamint a házépítők, építészek vagy építőmérnökök számára hasznos műszaki terméklapokkal várjuk Önt az „nZEB goes Passive” rendezvényre a BT Arénában, Kolozsváron.
Ajánlattevő mérnök: Horea Claudiu, mobil: 0747-498-425.

www.energy-save.ro facebook.com/energysaveromania

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában