Előadás

2023.10.10. 14:02

Dr. Csókay András tett tanúságot a váradújvárosi református templomban

Jézussal a gonosz ellen, a tudományban. Nyílt beszéd, derűvel, a harcokról címmel vasárnap este dr. Csókay András világhírű idegsebész professzor tett tanúságot a nagyvárad-újvárosi református templomban.

Ciucur Losonczi Antonius

A világhírű professzor – akinek vezetésével egy orvoscsoport a bangladesi sziámi ikrek szétválasztását végezte el 2020-ban – meghívásai során hitről, próbákról, kudarcokról és felemelkedésekről beszél közvetlenül, őszintén, számos példát bemutatva orvosi karrierjéből és magánéletéből. Nem mellesleg pedig dr. Csókay András mélyen hívő ember, akinek munkáját is istenhite hatja át.

 

A szép számú érdeklődőt Módi József lelkipásztor köszöntötte a 103. zsoltár soraival. Tanúságtétele felvezetéseképpen dr. Csókay András arra kérte a jelenlevőket: soha ne fogadják el a valóságot olyannak, amilyen, ha a lehető legkisebb dolgot is tehettek volna a megváltoztatásáért. Ismerjék be azt, hogy sebezhetők, de ne foglalkozzanak ezzel túl sokat, inkább legyenek bátrak, s legfőképpen „hagyjanak fel a felszíni vallásossággal”. Ne a mi kívánságaink és vágyaink teljesítésére törekedjünk, hanem az Úrért vívjunk szellemi harcot, mely különösen aktuális napjaink Európájában, tanácsolta. Szerinte mindenkinek evangelizálnia kell, alázattal és engedelmesen, kilépve a saját komfortzónájából, annál is inkább, mert a sátán állandóan akadályokat gördít az istenhitünk elé. Csókay Andrásnak ugyanis meggyőződése, hogy bár a gonosz megsemmisítő vereséget szenvedett nagypénteken, napjainkban mégis szedi az áldozatait annak betudhatóan, hogy elhitette velünk azt, hogy már nem létezik. És ezáltal hatalmas fegyver került a kezébe, mellyel még több lelket tud elragadni. A sátán jófejnek mutatkozik, vagy elhiteti velünk azt, hogy ha mégis létezik, akkor csupán egy mitológiai alak, figyelmeztetett a meghívott. Hozzátette: sajnos a keresztények is inkább a racionalitást helyezik előtérbe, szétválasztva a természetfelettit a természetestől, és megfeledkezve arról, hogy Isten országa itt van a földön is, és nem csak mint a halál utáni tényező jöhet számításba.

A továbbiakban dr. Csókay András beszélt misztikus tapasztalatairól és arról is, hogy milyen támadásoknak van kitéve azért, mert mélyen hisz Istenben.

A rendezvény végén kérdéseket lehetett feltenni és Orosz Otília kántor, főszervező jelezte, hogy jószándékú adományokat fogadnak el egy partiumi daganatos beteg megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában