Avatóünnepség

2023.10.30. 14:58

Bővült a tömegközlekedést is kiszolgáló aszfaltozott úthálózat Érmihályfalván

Forrás: ermihalyfalva.ro

Balázs József Attila

Húsz kilométer kerékpár-, illetve 4,3 kilométer aszfaltozott utat adtak át péntek délelőtt Érmihályfalván. Ezzel immár 7,7 kilométerre bővült a tömegközlekedést is kiszolgáló aszfaltozott úthálózat, amelyen a két korszerű kisbusz közlekedik majd. Tizenkét megállót alakítottak ki a buszozni szándékozók részére, ezeket kamerával és led-kijelzővel is felszerelték, amely a pontos időt, hőmérsékletet és a menetrendet mutatja. Ezeken az utcákon már előzőleg ki lett építve a szennyvízelvezető rendszer, valamint nagyrészt az esővíz elvezetése is egy külön csatornahálózaton. Az átadó ünnepségen először Karsai Attila megbízott polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd rövid beszédében a projekt részleteibe nyújtott betekintést, melynek célja a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, alapul véve Érmihályfalva város Fenntartható Mobilitási Tervét. A pályázat az Európai Unió 2014–2020-as Regionális Fejlesztési Alapjából, a Regionális Operatív Programon keresztül valósult meg. Ez a legnagyobb beruházás Érmihályfalva történelmében, 30.280.720 lej, az önrész összege pedig 496.340 lejt tesz ki. „Az engedélyek beszerzése folyamatban van, remélhetőleg idén már be tud indulni a tömegközlekedés városunkban” – zárta beszédét az elöljáró.

Forrás: ermihalyfalva.ro

Nyakó József, az érmihályfalvi RMDSZ elnöke folytatta a beszédek sorát. Az ő polgármestersége idején, 2016-ban nyílt pályázati lehetőség az utak korszerűsítésére, majd 2017-ben az uniós irányelvek figyelembevételével indultak meg az előkészületek. Nyakó József reményét fejezte ki, hogy a megkezdett fejlesztések folytatódnak városunkban, „de erre csak az jelent garanciát, ha a jövő évi választásokon az RMDSZ-es vezetőinkre szavaznak a választópolgárok, akik támogatásával jöttek létre a helyi beruházások” – jelentette ki.

Cseke Attila szenátor elmondta, kellett ez a bátor csapat, amelyik itt, Érmihályfalván elindította az infrastruktuális korszerűsítéseket: az új művelődési központ, az uszoda, az út- és csatornahálózat, az átadás előtt álló sportcsarnok, vagy a teljesen felújított Zelk Zoltán iskola főépülete, amely egy új szárnnyal is bővül. Minden beruházáshoz, amíg fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter volt, igyekezett hozzájárulni a törvényes kereteken belül. Amire vállalkoztunk, betartottuk, és ha újra lehetőséget és bizalmat kapunk szavazóinktól, folytatni fogjuk a fejlesztéseket – mondta Cseke Attila.

Szabó Ödön parlamenti képviselő beszédében rámutatott: akkor válik várossá egy település, ha az infrastruktúra városi szintre emeli azt. Érmihályfalva elindult ezen az úton, még Nyakó József polgármestersége idején, Karsai Attila pedig folytatja ezt a munkát – fogalmazott Szabó Ödön. „A fejlesztések nem fognak leállni, bízom benne, hogy ez a csapat tovább fog dolgozni a választások után is, mert láthatóan szintet lépett Érmihályfalva” – zárta gondolatait a képviselő. Ezután következett a jelenlévők tapsa által kísért szalagátvágás, majd pedig megtekintették belülről is a buszokat.

Forrás: ermihalyfalva.ro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában