Ünnep

2023.10.24. 17:31

Arany Jánosra emlékezett Nagyszalonta

ERDON-összeállítás

Nagy költőnkre, Arany Jánosra emlékezett halála 141. évfordulója alkalmából az elmúlt hétvégén Nagyszalonta magyarsága. A koszorús költő, a város szülötte a magyar irodalom egyik legismertebb és egyben legjelentősebb alakja, elbeszélő költeményei a magyar epika kiemelkedő művei. 

Török László, Nagyszalonta polgármestere mellett Borbély Lénárd, Csepel testvérváros polgármestere is tiszteletét tette a rendezvényen

A nagyszalontai ünnepség kereszteléssel kezdődött vasárnap délelőtt a református templomban, melyet Mikló István Boldizsár lelkipásztor tartott, majd az alkalomhoz illő istentiszteleten Szigeti Ferenc lelkész hirdett az igét. A templomi esemény keretében szólt az egybegyűltekhez a testvérváros, Csepel polgármestere, Borbély Lénárd, aki ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: „Ápoljuk, tiszteljük és becsüljük a múltat, ami összeköt bennünket, és talán ennek is köszönhető, hogy a mai napig kiváló a kapcsolatunk testvérvárosunkkal, Nagyszalontával”.

A nap ünnepi szónoka, Borbély Lénárd csepeli polgármester a nagyszalontai templomban mondott ünnepi köszöntőt

Az ünnepség Arany János köztéri szobrának a megkoszorúzásával zárult. Sorra hajtottak fejet a költőóriás ülőszobránál a város vezetői, az iskolák, egyházak, civil szervezetek képviselői, mindazok, akik szívükben őrzik a nagy költő emlékét.

A városvezetés képviseletében Török László polgármester és Horváth János alpolgármester koszorúzott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában