Látogatás

2023.10.21. 11:23

Amerikai küldöttség Nagyváradon

A nagyváradi városházán fogadták pénteken azt az amerikai delegációt, mely az ukrajnai menekültek helyzete után érdeklődött.

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

A küldöttség vezetője David Sloan, a Maryland állambeli Prince George’s megye közpolitikákért felelős igazgatója volt, a vendégeket Marcel Dragoș, Nagyvárad alpolgármestere és Călin Corpaș, a polgármester tanácsadója fogadta. A polgármesteri hivatal közleménye szerint a delegáció tagjai arra voltak kíváncsiak, hogy Nagyvárad hogyan kezelte az ukrán menekültek helyzetét, és hogyan integrálódtak az ide menekülők a helyi közösségbe az elmúlt évben. A találkozó elején Marcel Dragoș ismertette a városban ebben a tekintetben hozott intézkedéseket. „A nagyváradi közösség példaértékű civil öntudatról tett tanúbizonyságot a menekültválság kitörésekor. A nagyváradiak élelmet és alapvető javakat gyűjtöttek, így siettek az ukrán közösség segítségére” – mondta Marcel Dragoș.
A delegáció megtekintette a városháza előtti „We, the People” című tárlatot is, melyet a Románia és az Amerikai Egyesült Államok stratégiai partnerségének 25. éves évfordulója alkalmából állítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában