Delegáció

2023.10.04. 16:48

Amerikai küldöttség járt Nagyváradon

Nagyváradra látogatott az Amerikai Egyesült Államok romániai nagykövetségének küldöttsége, melynek tagjai Kimberly Barr gazdasági tanácsos, Toumil Allen gazdasági tisztviselő és Dana Stănescu gazdasági szakértők voltak.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A delegációt Florin Birta polgármester fogadta, valamint a polgármesteri hivatal nemzetközi finanszírozású projektek menedzsmentigazgatóságának a vezetői és munkatársai. Az amerikai nagykövetség képviselői azért érkeztek munkalátogatásra Nagyváradra, hogy jobban megismerjék a román gazdaságot és a növekedési pólusokat, valamint a zöld városként fejlődő településeket. A megbeszélés fő témája az európai alapok lehívása és a geotermikus energia felhasználása volt.

Florin Birta ismertette a vendégeknek az európai alapok segítségével megvalósult beruházásokat, felvázolta a város közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiáját, és megemlítette, hogy a külföldi befektetők milyen fontosak a közösség számára. „Minden olyan típusú finanszírozás bevonása érdekel bennünket, amely segít nekünk abban, hogy folytassuk városunk fejlődését. Az elmúlt tíz évben 650 millió euró értékben sikerült európai finanszírozást szereznünk. (…) Teljesen nyitottak vagyunk arra, hogy kihasználjuk ezeket az együttműködéseket, amelyek új, a közösségünk javára megvalósított beruházási célokat jelenthetnek” – idézi a polgármester szavait a találkozóról beszámoló polgármesteri hivatali közlemény. A menedzsmentigazgatóság is ismertette stratégiáját, valamint megvalósítás és előkészítés alatt álló projektjeit. Bemutatták továbbá a nagyváradi önkormányzat által az energiahatékonyság területén megvalósított projekteket. Mivel a nagyváradi önkormányzat megújuló energiát – geotermikus, fotovoltaikus és hidrogén – használó projekteket kíván megvalósítani, ezért szó esett a jövőben megvalósítandó beruházásokról is. Az amerikai küldöttség kedden munkamegbeszéléseket folytatott a Bihar Megyei Tanács és más megyei intézmények képviselőivel is – zárul a polgármesteri hivatal közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában