Október 1.

2023.10.04. 14:13

A szépkorúakat ünnepelték Érmihályfalván

Ünnepi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak múlt vasárnap, az idősek világnapján Érmiháyfalván, a Gizella Művelődési Központban.

Forrás: ermihalyfalva.ro

Balázs József Attila

Boros Emőke tanárnő bevezető szavai után az esemény ötletgazdája, Karsai Attila megbízott polgármester köszöntőjét hallgathatták meg a jelenlévők, amelyből kiderült: régi vágya teljesült azáltal, hogy méltóképpen, együtt ünnepelhet idős és fiatal ebben az impozáns intézményben. Az elmúlt években az Érmihályfalvi Egészségügyi és Szociális Központ berkein belül volt megszervezve ez az esemény, most azonban sikerült minden helybéli szépkorúnak alkalmat adni a közös ünneplésre. Az Érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal, partnerségben a Szépkor Nyugdíjas Egyesülettel és az érmihályfalvi RMDSZ-el fontosnak tartotta, hogy kellő hangsúllyal kezelje ezt a napot, mely jó alkalom felhívni a figyelmet az idősebb emberek iránti tiszteletre, fogalmazott Karsai Attila.

Nyakó József, az érmihályfalvi RMDSZ elnöke gratulált a szervezőknek, majd arra figyelmeztetett: soha nem feledhetjük, mit köszönhetünk az előttünk járó generációknak, a társadalom pedig becsülje meg az időseket ezért. „Az idősek megtalálják helyüket a fiatalok között, ha tevőlegesen nem is tudnak már annyit segíteni, de élettapasztalatuk jól hasznosítható a mindennapokban” – mondta Nyakó József. Borsi Imre Lóránt, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta: sosem tudjuk meghálálni, amit az idősek értünk tettek. „Nagyon egyszerű dolgunk van, ha azt kérdezzük, mit köszönhetünk idős embertársainknak. Csak körül kell nézni, hiszen minden, ami körülvesz minket, az ő kezük nyomát viseli, amit Isten segítségével hajtottak végre” – jelentette ki.

Az ünnepi beszédek után először az Érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület vezetőségi tagjait, Bobes Erzsébetet, Magda Erzsébetet és Szabó Idát hívták a színpadra, hogy átvegyék az egyesületben kifejtett tevékenységük elismeréseként járó csokrokat. A laudációban nemcsak az ünnepeltek szervezői képességeit, hanem emberi kvalitásait is méltatták, hiszen „hozzájárulnak ahhoz, hogy mindenki érezze, mennyire fontos és értékes a közösségben”.

Forrás: ermihalyfalva.ro

„Az Érmihályfalvi Egészségügyi és Szociális Központ elkötelezett az idős lakók egészsége és jóléte iránt, az intézmény munkaközössége és lelkes igazgatója példát mutatnak gondoskodásban, emberségben egyaránt” – hangzott el a következőkben, amikor is díjban részesült Csűri József, aki nemcsak az intézmény vezetője, hanem az idős lakók barátja és gondozója is. Végül, de nem utolsó sorban, Érmihályfalva legidősebb lakosa, Bíró Erzsébet részesült elismerésben, aki 1927 szeptemberében született Aradon, és aki „nemcsak tanúja volt a történelmi változásoknak,  hanem aktívan részt is vett a közösségi tevékenységekben”.

A díjazások után következett a gálaműsor, amelyen Donkó Annamária, Szűcs Attila és Kovács Gábor operaénekesek a legismertebb operettdalokból nyújtottak át egy csokorravalót.

Forrás: ermihalyfalva.ro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában