Beruházás

2023.09.29. 11:31

Gumiréteg kerül a villamossínek mellé

Forrás: PMO

Pap István

Valószínűleg sok váradinak feltűnt az, hogy a Vitéz (Decebal) úton a villamossínek között több helyen felkaparták az aszfaltot. A rejtélyt Florin Birta polgármester oldotta fel csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy azokon az útszakaszokon, amelyeken együtt közlekednek az autók és a villamosok, a villamossínek mellett csúnya repedések keletkeznek, amelyek balesetveszélyesek is. Ezért első körben a Vitéz úton, azaz az Olaszi parktól az Emanuel templomig tartó szakaszon felmarták az aszfaltot és a sínek mellé 1015 centiméter széles gumiréteget helyeznek le, majd újraaszfaltozzák az érintett útszakaszokat. A gumiréteg felfogja a villamosok rezgését, így halkabbá válnak, és nem keletkeznek majd repedések az aszfalton. Hozzátette, hogy a Körös (Tudor Vladimirescu) utca kereszteződését kihagyják, mert ott jövőre elkezdődik a közúti aluljáró építése. Florin Birta elárulta azt is, hogy két-három éven belül a városban mindenhol elvégzik ezt a munkálatot, ahol a villamossínek a közutakon haladnak.

A polgármesteri hivatal közleményt adott ki a témában, melyben azt írja, hogy a városban 42,8 kilométernyi villamossín van, ebből 6339 méter a közutakon fut, tehát ezeken a szakaszokon végzik majd el az említett beavatkozást, ami azonban nem módosítja sem az utak, sem a sínek nyomvonalát. A gumisáv-lehelyezést egy erre szakosodott cég fogja elvégezni. A beruházás teljes költségvetése 11.663.172 lej áfával együtt, az idén ebből az összegből 3,3 millió lejt költenek el. A beruházási időszak egyébként 24 hónap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában